Δολοφονία Άλκη – #NoMore: Μήνυμα κατά της βίας από την ΕΠΟ και τις ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας (video)

Η ΕΠΟ ανέλαβε την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του φιλάθλου του Άρη Άλκη Καμπανού.

Με κεντρικό σύνθημα #NoMore, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι ομάδες που συμμετέχουν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στέλνουν σαφές μήνυμα κατά της βίας.

Η έμπρακτη καταδίκη αποτυπώνεται στο βίντεο που ακολουθεί, στο οποίο παίκτες της Αναγέννησης Καρδίτσας, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του Παναιτωλικού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Λαμίας και του Άρη ενώνουν τις φωνές τους.

Η ΕΠΟ ανέλαβε την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του φιλάθλου του Άρη Άλκη Καμπανού και οι δράσεις στους αγώνες ρεβάνς της προημιτελικής φάσης περιλαμβάνουν την τήρηση ενός λεπτού σιγής, ποδοσφαιριστές και διαιτητές να φορούν μαύρα περιβραχιόνια και να εμφανιστούν στο γήπεδο με καρτέλες και μπλουζάκια με αναγραφόμενο το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας, καθώς και προβολή στα μάτριξ των γηπέδων βίντεο με μηνύματα των αρχηγών και των οκτώ ομάδων που έλαβαν και λαμβάνουν μέρος στην προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί και στις επόμενες φάσεις του κυπέλλου, θα κορυφωθεί στον τελικό του θεσμού και θα επεκταθεί και στο σχολικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Πάσα στα θρανία», που περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «Ευ Αγωνίζεσθαι» στα σχολεία της χώρας, καθώς επίσης και σε όλες τις αναπτυξιακές εκδηλώσεις/grassroots που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο κόσμος του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση – να αγωνίζονται προς την κατεύθυνση της εξάλειψης κάθε μορφής βίας και κάθε ενέργειας που είναι αντίθετη με το «Ευ Αγωνίζεσθαι», με βασικά συνθήματα #ΝοΜοre, #AgainstViolence και #InFootballWeLove γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε, χωρίς βία, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και οπαδικές διαμάχες.

 

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ