Δραματικό μήνυμα : “Η εστίαση πεθαίνει”

«Η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου εκφράζει την ανησυχία και την δυσαρέσκεια που διακατέχει τον κλάδο από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται και θεωρεί ότι πλέον το μέλλον των επιχειρήσεων είναι δυσοίωνο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου : “Καθημερινά γίνεται στοχοποίηση και καλλιεργείται ως βασική αιτία εξάπλωσης του ιού ότι είναι οι χώροι εστίασης, ξεχνώντας τις ουρές που δημιουργούνται έξω από τις τράπεζες και τον συνωστισμό που υπάρχει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αντί να παρέχεται στήριξη στον κλάδο που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, αντιμετωπίζετε με απαξίωση και σαν λύση στο πρόβλημα θεωρείτε ότι είναι τα μεγάλα πρόστιμα και το κλείσιμο των καταστημάτων.

Αντί να επιδοτείται η εργασία και οι ασφαλιστικές εισφορές ανακοινώνονται προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, ξεχνώντας ότι τα περιορίστηκα μέτρα και η μείωση του ωραρίου οδηγούν σε αναστολές και μείωση προσωπικού.

Αναμένεται πανελλαδική απαγόρευση κυκλοφορίας και θέσπιση μειωμένου ωραρίου λειτουργίας, θεωρώντας ότι είναι προτιμότερο να γίνονται πριβέ συναντήσεις παρά να υπάρχουν σε λειτουργία τα καταστήματα μας τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ασφάλεια και σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση.

Είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας και θα συνεχίσουμε να την προασπιζόμαστε, θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς. Να συνεχίσουμε να λειτουργούμε θέλουμε διαφορετικά να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του χαμένου τζίρου όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Την πρώτη φορά δεν υπήρχε βοήθεια, την δεύτερη μπορεί, την τρίτη δεν θα χρειαστεί…#menoumeoloimazi

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ