«Δυτικά eπιχειρείν 2021»- Το πρόγραμμα του Στρατηγικού Συνεδρίου στο Αγρίνιο

Λιγότερο από ένα 24ωρο απέμεινε για τη διεξαγωγή στο Αγρίνιο του Στρατηγικού Συνεδρίου «Δυτικά eπιχειρείν 2021».

Αύριο, Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στον πολυχώρο EMILEΟΝ, κατά τις ώρες 09.30 έως 18.00, θα τεθούν επί τάπητος οι κρίσιμοι τομείς της περιφερειακής ανάπτυξης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ και με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της αυτοδιοίκησης, της αγοράς και της παιδείας θα εκθέσουν τις απόψεις τους στο Συνέδριο που αποτελεί υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων καθώς συνδυάζει τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Τομέαρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα λάβουν το λόγο διαδικτυακά ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στις εξελίξεις στην οικονομία-περιφερειακή ανάπτυξη, στον αγροδιατροφικό τομέα και την περιβαλλοντική διαχείριση, στην αειφόρο ανάπτυξη ως μοντέλο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και στη νέα επενδυτική στρατηγική, με έμφαση στους παράγοντες σταθεροποίησης της αγοράς.

Ειδικότερα, για τις Εξελίξεις στην οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, η Γενική Διευθύντρια της Αυτοδιαχείριση Α.Σ. ΕΠΕ κ. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αγρινίου κ. Βασίλης Φωτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Palεros Dream Homes κ. Κωνσταντίνος Ροκόφυλλος. Συντονιστής θα είναι ο Δημοσιογράφος (Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου) κ. Βαγγέλης Καρανικόλας.

Για τον Αγροδιατροφικό τομέα, τη Γεωργία & την Περιβαλλοντική Διαχείριση θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ κ. Απόστολος Τουραλιάς, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άρης Γιαννακάς, ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορών κ. Γιάννης Σελιμάς, και ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων του Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Προκόπης Θεοδωρίδης. Συντονιστής θα είναι ο Δημοσιογράφος (εφημερίδα Μαχητής) Ιωάννης Συμψηρής.

Για την Αειφόρο Ανάπτυξη ως μοντέλο επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας θα μιλήσουν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Sustainability Packaging Manager της NESTLE ΕΛΛΑΣ SA κ. Πασχάλης Καστανάς, ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ανάπτυξης Υποδομών ΔΕΣΦΑ ΑΕ κ. Ιωάννης Χωματάς, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ κ. Ιωάννης Γιαρέντης και ο Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΕ κ. Ευάγγελος Κοσμάς. Συντονίστρια θα είναι η Δημοσιογράφος (MEGA TV) κ. Κατερίνα Ζάννη.

Με θέμα «Η Νέα Επενδυτική Στρατηγική και οι Παράγοντες Σταθεροποίησης της Αγοράς» θα μιλήσουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Στυλιανός Μπλέτσας και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Συντονίστρια θα είναι η Δημοσιογράφος του MEGA TV κ. Ανθή Βούλγαρη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με τα Καταληκτικά Συμπεράσματα από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), κ. Αλέξανδρο Γιαννέλο.

Επισημαίνεται πως με στόχο την ασφαλή – υγειονομικώς άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και προστασία των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί εκ μέρους των διοργανωτών το σύνολο των προβλεπόμενων ενεργειών και διαχειρίσεων, ενώ η παρακολούθηση θα γίνει με βάση τα ισχύοντα μέτρα, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (έως έξι μήνες) και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Το συνέδριο που θα μεταδίδεται σε Live Streaming στο κανάλι Δυτικά Επιχειρείν 2021 | Αγρίνιο 20/11/2021 – YouTube ενώ περισσότερες πληροφορίες αναγράφονται στην ιστοσελίδα https://www.dytika-epixeirein.gr.

Παρακολουθείστε live το Συνέδριο στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Live Streaming: https://bit.ly/3GSXVPZ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ