Δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος σε Χαλανδρίτσα, Δίβρη και Φυλακές Αγίου Στεφάνου

Δωρεάν ιατρικό έλεγχο, με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας των πολιτών, πρόκειται να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο εφαρμογής του ετήσιου σχεδίου δράσης για την πρόληψη και προαγωγή υγείας των πολιτών. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους», το Δημοτικό Διαμέρισμα Λάμπειας (κοινότητα Δίβρης), το Δήμο Ερυμάνθου και το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας.

Ειδικότερα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, θα εξετάσουν δωρεάν, στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας. κατοίκους όμορων περιοχών, που είναι απομακρυσμένες από μεγάλα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και είναι οικονομικά ευάλωτοι.

Την ίδια μέρα, το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό θα επισκεφθεί και τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν οι κρατούμενοι, που αποτελούν μία ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα.

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχη ομάδα επιστημόνων θα βρίσκεται στη Δίβρη, στο Περιφερειακό Ιατρείο της κοινότητας, προκειμένου να συνεχιστούν οι ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του συγκεκριμένου Δημοτικού Διαμερίσματος και της ευρύτερης περιοχής.

Στον ιατρικό έλεγχο περιλαμβάνονται:

  • Γυναικολογική κλινική εξέταση- test pap, κατά ‘’Παπανικολάου’’- διακολπικός υπέρηχος

  • Καρδιολογικός έλεγχος- screening, με την χρήση φορητού Καρδιογράφου – Υπερηχογράφου

  • Ενδοκρινολογικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου

  • Ψυχιατρική κλινική εξέταση (κρατουμένους φυλακών)

  • Πνευμονολογικός έλεγχος- σπιρομέτρηση

  • Ακτινολογικός έλεγχος άνω – κάτω κοιλίας, με την χρήση φορητού υπερηχογράφου (κρατουμένους φυλακών)

  • Αγγειολογική κλινική εξέταση – εκτίμηση αναγκών υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ