Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού»

 

Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες που αναδείχτηκαν από το διαγωνισμό με τίτλο «Νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού», παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018 από το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Ι., στο πλαίσιο των προωθούμενων πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων.

Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, απονεμήθηκαν τα βραβεία (tablet, κινητό τηλέφωνο smartphone και εξωτερικός σκληρός δίσκος 2 TB) στους δημιουργούς των τριών καλύτερων φωτογραφιών επί συνόλου 195 που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό.

Αυτές, ανήκουν στον Πανταζή Τουφίδη, τη Ναυσικά Γάτσιου και την Αικατερίνη Νάκου.

Τα βραβεία παραδόθηκαν από τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Μάκη Χρυσοστόμου και την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΙ, Αλέκα Βακαλοπούλου.

Επίσης, επιλέχθηκαν επιπλέον 27 φωτογραφίες, οι οποίες μαζί με τις τρεις καλύτερες θα εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών από τις 18 έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες και μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθούν σε ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών http://www.travelioannina.com/, με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών έγινε από τριμελή καλλιτεχνική κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους καταξιωμένους δημιουργούς στο χώρο της φωτογραφίας, Βαγγέλη Γιωτόπουλο, Σπύρο Βακολίδη και Αιμίλιο Νέο.

Στην έκθεση φωτογραφίας η οποία εντάσσεται στον εορτασμό για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων, ο πρόεδρος το Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος, που υποδέχτηκε όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, σημείωσε ότι το Πνευματικό Κέντρο είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, εγκαινιάζοντας την έκθεση τόνισε τα εξής:

«Ως δημοτική Αρχή, ευχαριστούμε τους Γιαννιώτες, τις Γιαννιώτισσες, τους φοιτητές, τους επισκέπτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κι έβαλαν το μεράκι και την τέχνη τους,για δουν και άλλοι, σε άλλες πόλεις της χώρας, και -ει δυνατόν- και στο εξωτερικό, αυτές τις ωραίες εικόνες που αντικρίζουμε εμείς καθημερινά, ολόκληρο το χρόνο.

Ο τουρισμός, αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Για’ αυτό κι εμείς, ιεραρχώντας σωστά τις προτεραιότητες, επενδύσαμε εγκαίρως στο συλλογικό στόχο ο προορισμός «Ιωάννινα» να καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον αξιόλογους στην Ελλάδα. Ένας προορισμός για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο.

Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό, με μια φωτογραφική μηχανή ή απλά με το κινητό τηλέφωνο, αποδείξατε, μία ακόμη φορά, ότι οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες, γενικότερα όσοι ζουν στην πόλη μας, αγαπούν πολύ τον τόπο και θέλουν να τον βοηθήσουν όπως μπορούν.

Όλοι μαζί, δημιουργούμε, σταδιακά, με σταθερά βήματα, μία παράδοση, κουλτούρα«ενεργών συνεργών» πολιτών στο συλλογικό στόχογια το καλό της πόλης μας, των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Σας ευχαριστούμε και πάλι, για αυτή τη συνεισφορά σας, την καλλιτεχνική έμπνευση, τηδημιουργία, για τις εκπληκτικές εικόνες που μάς προσφέρατε».

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, σημείωσε:

«Όταν ακούμε τη λέξη «νερό» στα Γιάννενα, ο νους όλων μας πάει στο τοπικό στολίδι, τη λίμνη. Το υδάτινο στοιχείο, όμως, υπάρχει παντού. Στη βροχή, το χιόνι, το χαλάζι, στα ποτάμια, στις πηγές. Το νερό, λοιπόν, σε όλες τις μορφές του, είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην πόλη μας. Καθορίζει την καθημερινότητά μας, την οικονομική ανάπτυξη, την αισθητική, ακόμη και τη διάθεσή μας

Ως «πηγή ζωής», προσδιορίζει κάθε δραστηριότητα τον ανθρώπου, διαμορφώνει τη χλωρίδα, επηρεάζει την πανίδα. Ως συστατικό πολιτισμικής εξέλιξης, δίνει ζωντάνια, ομορφαίνει το περιβάλλον μας. Μάς προσφέρει ωραίες εικόνες, άλλοτε χαρούμενες, άλλοτε μελαγχολικές, πότε φτιάχνει, πότε χαλάει την ψυχολογία μας. Εμείς, ως διοίκηση στη ΔΕΥΑΙ, έχουμε αναλάβει το λειτουργικό σκέλος. Μέριμνά μας είναι, να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση νερού. Να μη χάνεται, ει δυνατόν, ούτε μία σταγόνα από αυτό το πολύτιμο αγαθό. Φροντίζουμε, να φθάνει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι και επιχείρηση, μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, το καθαρότερο νερό. Δεν λέμε ότι τα κάνουμε όλα τέλεια, ότι έχουν γίνει όλα όσα πρέπει να γίνουν, αλλά η αλήθεια είναι πως, τα τελευταία χρόνια, στη ΔΕΥΑΙ, έχει καταβληθεί μια τεράστια προσπάθεια για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ, ευχαριστούμε, με τη σειρά μας, το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου μας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό».

1ο βραβείο

2ο βραβείο

3ο βραβείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ