ΕΕΣΠ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – 81η ΔΕΘ

Στην 81η ΔΕΘ, παρευρέθησαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιος Ρώρος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Ηλίας Παυλίδης.

Στα πλαίσια της Έκθεσης και των εκδηλώσεων, συναντήθηκαν με κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες για την προώθηση θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και της πόλης (απόδοση θαλάσσιου μετώπου – λιμάνι). Επίσης επισκέφθηκαν τα περίπτερα Πατρινών επαγγελματιών.

Την Παρασκευή 9/9/2016 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ. Παρευρέθηκε ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, όπου του ετέθησαν τα προβλήματα του παραεμπορίου, των κινέζικων καταστημάτων (αδειοδοτήσεις), των καταστημάτων αγοράς χρυσού (σαράφικα), του ηλεκτρονικού εμπορίου και ζητήθηκε να υπάρξει ένα ευέλικτο πλαίσιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυσή τους. Υπήρξε δέσμευση του Ειδικού Γραμματέα ότι με τις αλλαγές στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (συγχωνεύσεις, μετακινήσεις) θα υπάρξει πρόοδος καθώς και με την απλοποίηση και αποσαφήνιση νόμων (παραεμπόριο, λαϊκές αγορές κλπ).

Στα θέματα του Εμπορίου τρεις συγκεκριμένες προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος παίρνουν «σάρκα και οστά» και αναμένεται να δώσουν διέξοδο σε σημαντικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι προτάσεις που έγιναν αποδεκτές και εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό είναι:
1.Θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότηση λογαριασμού» της επιχείρησης για πληρωμή υποχρεώσεων στο δημόσιο και άλλων λειτουργικών εξόδων, με σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού από εισπράξεις με χρήση πλαστικού χρήματος και e-banking.
2.Βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ζητούμενο θα πρέπει να είναι η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων απένταξης των οφειλετών που άρχισαν να εφαρμόζονται από 1/7/2016 καθώς και διάσωση της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι και 31/12/2017.
3.«Πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικού χρόνου ή κρατήσεις από τη σύνταξη. Η πρόταση αυτή σε συνδυασμό με την καταβολή από 1/1/2017 των εισφορών με βάση τα καθαρά κέρδη με συντελεστή 26,95% για την πλειοψηφία των συναδέλφων, σημαίνει μείωση της μηνιαίας καταβολής κατά περίπου 40-50%.

Επισημαίνουμε την προσοχή των συναδέλφων!
Οι συνάδελφοι μην εφησυχάσουν, αλλά να καταβάλλουν τις εισφορές κανονικά έως ότου ψηφιστεί η πρόταση και αποσαφηνιστούν οι διατάξεις. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν όσοι συμμετέχουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων γιατί κινδυνεύουν να χάσουν ευεργετημάτων (μείωση προσαυξήσεων κ.ά).

Πιστεύουμε ότι οι εξαγγελίες σύντομα θα νομοθετηθούν ώστε η χώρα να μπει σε δρόμο σταθερότητας και ορθολογισμού, να καταπολεμηθεί η ανεργία, να προωθηθεί η ντόπια παραγωγική διαδικασία, να παταχθεί η αναξιοκρατία και η διαπλοκή και να ρυθμιστεί το χρέος για να μπούμε στην κανονικότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ