Είναι η ώρα της αφύπνισης κι της ενεργής συμμετοχής όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, προκειμένου να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται πλέον τα θρησκευτικά στα σχολεία μας.

Αυτό τόνισε -μεταξύ άλλων – ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Θεολόγων κ. Ηρακλής Ρεράκης στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο ‘ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ’ με την επίσημη υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το απόγευμα του Σαββάτου
26 Ιανουαρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ στο Αγρίνιο.

Από την πλευρά του ο έτερος ομιλητής κ. Δήμος Θανάσουλας ,Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω , αναφέρθηκε στη νομική πλευρά του θέματος, τονίζοντας ότι “ τα νέα βιβλία των θρησκευτικών στερούνται πλέον νομικής στήριξης , αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε μα σαφήνεια με την 660/2018 απόφασή του , η οποία ακυρώνει την απόφαση του υπουργού παιδείας
για το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στο δημοτικό και στο γυμνάσιο” .

Η παρουσία των πολιτών ήταν συγκλονιστική , αφού γέμισε ασφυκτικά η κυρίως αίθουσα και ο εξώστης, όπως επίσης ιδιαίτερη ήταν και η ενεργή συμμετοχή τους στην εκδήλωση ,με παρεμβάσεις και εύστοχες ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, αναγνώσθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα το οποίο συντάχθηκε από ομάδα θεολόγων και νομικών και το οποίο θα αποσταλεί προς όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Την εκδήλωση έκλεισε με θερμό χαιρετισμό του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Κοσμάς,
ο οποίος κάλεσε όλους μας να παραμείνουμε όρθιοι στην πίστη και στην τέλεση του θείου θελήματος .

Η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά με την τεχνική αρωγή του τηλεοπτικού Σταθμού ΑΧΕΛΩΟΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ