Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα εγκλημάτων γενοκτονίας (φωτο)

Με την ομιλία του Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνη Μαλκίδη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με τους Συλλόγους Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ.Ψαθας» και Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας και είναι αφιερωμένες στην 9η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα μνήμης και αναγνώρισης των θυμάτων Γενοκτονιών.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί : “Είναι πραγματικά σημαντική η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Θέλω να σας ενημερώσω ότι η ΚΕΔΕ έχει προχωρήσει στην ίδρυση «Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» με σκοπό αφενός να ενημερωθεί η παγκόσμια κοινότητα για την πραγματική διάσταση της γενοκτονίας, αφετέρου να αναγνωριστεί η γενοκτονία από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας. Προσωπικά θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λ.Δημητρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Παπαγεωργίου, ο πρ. της Κ. Αγίου Κωνσταντίνου Θ. Σειτανίδης, ο αντιπρ.Γ. Σταύρου , ο Δημ. Συμβουλος Π. Μαρνέζος και ο Δ.Τροχαιας Α.Αντωνίου.

Αύριο Κυριακή 5/12/2021 θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ενώ την Τετάρτη 8/12/2021 και ώρα 19.30 θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό κινηματογράφο “Ανέσις” το ντοκιμαντέρ LETHAL NATIONALISM.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ