Ενότητα πολιτών – Νέα Γιάννενα: Ψήφισμα για τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ

Την έκδοση ψηφίσματος στήριξης των συμβασιούχων του Π.Γ.Ν.Ι., οι συμβάσεις των οποίων λήγουν μέσα στο Νοέμβριο, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Με επιστολή της στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία κοινοποιεί και στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, μεταφέρει την αγωνία του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ καθώς και το αίτημα στήριξής του.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» έχοντας υπόψη της την κατάσταση των δομών υγείας στην Ήπειρο με επίκεντρο την κατάσταση στο Π.Γ.Ν.Ι. και την λήξη των συμβάσεων 210 εργαζομένων σε καθαριότητα – εστίαση – φύλαξη, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα στήριξης των συμβασιούχων του Π.Γ.Ν.Ι. και να προβεί σε όλες τις ενέργειες που θα αποφασίσει.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων οι πρώτες συμβάσεις λήγουν στις 9 του παρόντος μηνός και ακολουθούν οι υπόλοιπες έως τις 30 Νοεμβρίου.

Γίνεται κατανοητό ότι στην αντιμετώπιση περιστατικών Covid ταυτόχρονα με όλες τις άλλες ασθένειες, το έμπειρο προσωπικό καθαριότητας – φύλαξης και εστίασης παίζει έναν νευραλγικό, αναντικατάστατο ρόλο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απωλέσουν οι ασθενείς του Π.Γ.Ν.Ι. τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Γι’ αυτό προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα στήριξης για  να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους με παράταση των συμβάσεων τους και εν τέλει με μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου που αποτελεί και την πιο άμεση, ασφαλή λύση ώστε συνδυαστικά να ικανοποιηθεί η ανάγκη για διατήρηση της εργασίας τους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και η  ανάγκη να καλυφθούνε οι αυξημένες και πολύπλοκες υγειονομικές ανάγκες του Π.Γ.Ν.Ι. με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Προτεινόμενο Ψήφισμα

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων λαμβάνοντας υπόψιν:

1.      την τρέχουσα υγειονομική συγκυρία της κορύφωσης του 4ου κύματος της πανδημίας,

2.      τις αυξημένες ανάγκες συνδυαστικής κάλυψης των Covid και non Covid περιστατικών από τις δομές υγείας της Ηπείρου και ειδικά από την ναυαρχίδα των νοσοκομείων στην Ήπειρο το Π.Γ.Ν.Ι.,

3.      την αναγνώριση από το Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Ι. στην απόφαση του  5/27-4-2021 (θ.12) «της ειδικής  εργασιακή εμπειρίας και  εκπαίδευσης  των υπηρετούντων συμβασιούχων ΣΟΧ καθαριότητας-φύλαξης και εστίασης για την αντιμετώπιση των ειδικών υγειονομικών συνθηκών λόγω της πανδημίας από την Covid-19»

4.      την κάλυψη από τους συμβασιούχους αυτούς μόνιμων, τακτικών και ουσιωδών αναγκών για την λειτουργία του Π.Γ.Ν.Ι.

5.      την υποχρέωση αναγνώρισης της ειδικής κοινωνικής συνεισφοράς των συμβασιούχων αυτών στην αντιμετώπιση της υγειονομικής καταιγίδας του Covid-19, έχοντας ως πρωταρχικό και διαρκές μέλημα την στήριξη της αποτελεσματικότερης και ασφαλέστερης λειτουργίας των δομών υγείας στην περιοχή και ειδικά στο Π.Γ.Ν.Ι.,

στηρίζει το αίτημα τους για παράταση των συμβάσεων τους και τελικά την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς την διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι., την διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ., το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ