Επί ποδός ο μηχανισμός του Δήμου Ναυπακτίας για την αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η ΔΕΥΑΝ και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με το σύνολο του προσωπικού και των μηχανημάτων που διαθέτουν, αλλά και τη συνδρομή μηχανημάτων έργου, επιχειρούν διαρκώς από τις πρώτες πρωινές ώρες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς κυματισμούς και τους ανέμους που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στο παραλιακό μέτωπο του Αντιρρίου, της Χάλκειας και της Ναυπάκτου όπου σημειώθηκαν τα προβλήματα.  Για το λόγο αυτό Δήμος Ναυπακτίας, Πολιτική Προστασία και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών προκειμένου αυτές να αποκατασταθούν άμεσα, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Δ.Ε. Αντιρρίου κ.Μπάμπη Καραδήμα, Δ.Ε. Χάλκειας κ.Σπύρο Τραχύλη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ.Αντιρρίου κ.Γιώργο Παπαδόπουλο.

Σημειώνεται ότι, οι ισχυροί κυματισμοί πλημμύρισαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπόγεια και ισόγειες κατοικίες στο Αντίρριο, ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στον δυτικό προβλήτα.  Στην παραλιακή ζώνη της Παλαιοπαναγιάς, μηχανήματα έργου απομάκρυναν τις φερτές ύλες ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των οχημάτων, ενώ η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στους παραλιακούς δρόμους των Δημοτικών Ενοτήτων Αντιρρίου και Χάλκειας.

Ο μηχανισμός του Δήμου θα συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση μέχρι την εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ