Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός

Έκτακτο δελτίο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Πέμπτη εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους .

Στα Ιόνια νησιά και στην Κέρκυρα από το πρωί άνοιξαν οι ουρανοί με δυνατή βροχή και θυελλώδεις ανέμους ενώ δέντρα έπεσαν σε αυτοκίνητα πίσω από το Πανεπιστήμιο. Η μεταβολή οφείλεται σε “αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα”, η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το επόμενο τετραήμερο, από την Τετάρτη έως το Σάββατο.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της «Θάλειας» όπως είναι το όνομα της κακοκαιρίας θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο, καθώς επίσης η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα σήμερα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Κεντροδυτική Μακεδονία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ