Επιμελητήριο Ιωαννίνων – Προσέλκυση εταιρείας χαμηλού κόστους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Τεράστια ευκαιρία η συμφωνία με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους

Μετά από πρόσκληση που έγινε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ.Δημήτριο Δημητρίου προς τους αυτοδιοικητικούς Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και στους φορείς του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/03/22 η πρώτη συνάντηση ( στην αίθουσα του επιμελητηρίου στην οδό Αραβαντινού 5ε ) με θέμα την προσέλκυση εταιρείας χαμηλού κόστους στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων κ.Στάθη Σιούτη, ο οποίος εξήγησε τα οφέλη του εγχειρήματος. Όπως ανέφερε, βγαίνοντας από την υγειονομική κρίση, η Ένωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στοχεύει σε νέες ενέργειες αποσκοπώντας αφενός στην προώθηση του τουρισμού και αφετέρου στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας. Μία από αυτές είναι η σύναψη συμφωνίας με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, που θα οδηγήσει μαθηματικά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον προορισμό μας. Όπως έγινε γνωστό, ήδη 2 εταιρίες του είδους έχουν ενδιαφερθεί να συνεργαστούν με το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, εφόσον τα κόστη γίνουν ανταγωνιστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα έσοδα υπολογίζονται να είναι πολλαπλάσια της επένδυσης, ενώ θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής κινώντας την τοπική αγορά και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Ήδη στην αύξηση επισκεπτών μέσω της προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους πρωτοστατούν φορείς στη Ρόδο, την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα, τον Βόλο, τα Χανιά και αλλού με θετικά αποτελέσματα για τους προορισμούς τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κρατικού αεροδρομίου της Αγχιάλου, το οποίο αναμένεται το 2022 να σημειώσει αύξηση στις πτήσεις του κατά 140%.

Όλες οι παρατάξεις του Επιμελητηρίου ήταν θετικές με την εισήγηση που έκανε ο πρόεδρος του κ.Δημητρίου, ενώ αντίστοιχα θετική ήταν η αποδοχή από την πλευρά των αυτοδιοικητικών και των φορέων του τουρισμού.Συμφωνήθηκε το επιμελητήριο Ιωαννίνων να εκπονήσει μια χρηματοοικονομική μελέτη από την οποία θα εξαχθούν χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, τις διάφορες δυνατότητες των προορισμών του νομού, τη συμμετοχή των Δήμων στο εγχείρημα κ.ά.

Κατά κοινή ομολογία ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια» του μηχανισμού της οικονομίας και μετά το τεράστιο χτύπημα που δέχτηκε από την πανδημία κάθε προσπάθεια για τη στήριξή του είναι πολύτιμη.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ