Επιστολή βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά προς τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας για αναγκαίες παρεμβάσεις και βελτιώσεις στους δρόμους Βόνιτσα – Λευκάδα και Άκτιο – Λευκάδα

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα για διορθωτικές παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα Βόνιτσας – Λευκάδας και Ακτίου– Λευκάδας, έστειλε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Ο κ. Καββαδάς στην επιστολή του υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης επισκευής των εν λόγω δρόμων οι οποίοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο με αθώα θύματα επισκέπτες και κάτοικους της ευρύτερης περιοχής.

Ο βουλευτής αναφέρει τα βασικά προβλήματα και τις κακοτεχνίες που πρέπει να αποκατασταθούν, προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων όπως:

–την ανύπαρκτη ή ελλιπής διαγράμμιση,

-τις λακκούβες, κακοτεχνίες, φθορές, αλλά και καθιζήσεις στο οδόστρωμα,

-την ελλιπής οδική σήμανση,

-την έλλειψη διαβάσεων πεζών σε κατοικημένες περιοχές και

-την «κατάληψη» των δρόμων από θάμνους και δέντρα, επειδή δεν έχει γίνει αποψίλωση τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Καταλήγοντας ο κ. Καββαδάς ζητά «στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας και της συγκεκριμένης περιοχής» η Περιφέρεια να προχωρήσει «το ταχύτερο δυνατό» στις αναγκαίες «τεχνικές βελτιωτικές παρεμβάσεις», ώστε να εξασφαλιστούν η οδική ασφάλεια και η ασφαλής πρόσβαση προς τη Λευκάδα, προτού συμβούν και άλλα ατυχήματα και θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ