Επιστροφή στα σχολεία – Τι έδειξε η πρώτη ημέρα

Με μειωμένη προσέλευση μαθητών και ευλαβική τήρηση των μέτρων, κύλησε η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων. Αν και είχαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, στην πλειοψηφία τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί έδειξαν να αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα και τήρησαν στα ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που είχαν υποδείξει οι ειδικοί, προτού δώσουν το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.Τα λύκεια της χώρας, στη συντριπτική τους πλειοψηφίας, είχαν προετοιμαστεί σωστά προκειμένου να ξεκινήσουν την επαναλειτουργία τους.
Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε περισσότερο στην ενημέρωση αναφορικά με την πανδημία και η σταδιακή έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει από σήμερα.Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπαιδευτικών, κατά την πρώτη μέρα επέστρεψαν στα θρανία, περίπου οι μισοί μαθητές της Γ Λυκείου.
Είτε επειδή έμειναν σπίτι να διαβάσουν είτε επειδή φοβήθηκαν να πάνε στο σχολείο, πολλοί ήταν οι μαθητές που δεν είχαν την περιέργεια να δουν τη νέα πραγματικότητα των αντισηπτικών, των θερμομετρήσεων και των αποστάσεων που διαμορφώθηκε στα σχολεία.Και από αυτούς που πήγαν, αρκετοί ήταν αυτοί που πήγαν επειδή όφειλαν να να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ετσι παρουσιάστηκε το φαινόμενο τις πρώτες ώρες να πάει στα σχολεία ποσοστό ανάμεσα στο 50-60%, αλλά τις επόμενες ώρες οι μαθητές να αποχωρήσουν και να απομείνει ένα ποσοστό κάπου 20-30%, με μεγαλύτερη παρουσία στα ΕΠΑΛ από όσο στα ΓΕΛ.Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι από την Τετάρτη στα σχολεία θα παρακολουθεί μάθημα ποσοστό ανάμεσα στο 20-30% των μαθητών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ