Ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την ανάγκη άμεσης αύξησης στα επιδόματα των αναπήρων

ρώτηση για την επιτακτική ανάγκη αύξησης των καθηλωμένων επιδομάτων των αναπήρων κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια που η χώρα μας δεν υπόκειται σε δημοσιονομικούς περιορισμούς, τα επιδόματα των αναπήρων παραμένουν καθηλωμένα στο ποσό των 330 ευρώ περίπου και το όποιο επιχείρημα της κυβέρνησης για μη αύξηση αυτών, κρίνεται τελείως ανεδαφικό. Εν συνεχεία υπογραμμίζουν ότι «τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη της τάξεως του 6%, στον νέο προϋπολογισμό του 2022 δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση των επιδομάτων που λαμβάνουν οι 170.000 περίπου ανάπηροι. Η δε συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων αυτών των επιδομάτων, εντάσσεται στην κατηγορία της πιο ακραίας φτώχειας». Ταυτόχρονα τονίζουν την απαράδεκτη άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει σε αίτημα για συνάντηση που έχει υποβάλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να συζητηθεί το καίριο αυτό ζήτημα.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: Προτίθεστε, έστω και τώρα, ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού και δεδομένου ότι η χώρα μας δεν έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, να προχωρήσετε σε ουσιαστική αύξηση των επιδομάτων των προσώπων με αναπηρία, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης;

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας κοινοβουλευτικής ερώτησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ