Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Covid και μετά Covid εποχή»

Ν. Κοροβέσης: «Το μεγάλο προτέρημα της ΠΔΕ για τα επόμενα χρόνια»

Στα πλαίσια της 36ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού “Philoxenia 2021” η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Covid και μετά Covid εποχή».
Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε θετικότατα σχόλια από τον κόσμο που την παρακολούθησε, συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Σωτήρης Βαρελάς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το κοινό, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση της έννοιας της φιλοξενίας όπου η υπευθυνότητα και η ασφάλεια του ανθρώπου βρίσκονται στο επίκεντρο.
Παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις τόσο σε επίπεδο προβολής και δικτύωσης όσο και σε επίπεδο κατάρτισης, όπως είναι ψηφιακοί διαγωνισμοί για τους επαγγελματίες τουρισμού του εξωτερικού και ψηφιακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας. Παρουσιάστηκαν, η πολυμεσική και πολυτροπική πλατφόρμα εικονικής παρουσίασης των παραλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης (εικονικές περιηγήσεις, κείμενο, aerial 36o drone βίντεο, κτλ), οι οποίες εμπλουτίστηκαν πολυμεσικά με περιεχόμενο του συνολικού τουριστικού προϊόντος του προορισμού αποτελώντας ένα ολιστικό εργαλείο δικτύωσης. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ότι μόνο την περίοδο της καραντίνας που έλαβε μέρος η δράση, 1.324 άτομα έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία, έγιναν 12.740 επισκέψεις στην ιστοσελίδα με 541.495 hits. Τέλος παρουσιάστηκε το ψηφιακό επιμορφωτικό προγράμματος για την εκπαίδευση εργαζομένων τουριστικών επιχειρήσεων εστίασης, καταλυμάτων και ξενοδοχείων ενόψει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν προκύψει λόγω COVID με την εκπαίδευση περισσότερων από 1.000 εργαζομένους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης δήλωσε ότι «η επένδυση της ΠΔΕ σε μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, στην ψηφιοποίηση των ενεργειών προβολής μας, σε πρωτόκολλα ασφαλείας για τουριστικές επιχειρήσεις, θα αποτελέσει το μεγάλο asset της Περιφέρειας μας τα επόμενα χρόνια, το οποίο οφείλουμε να διατηρήσουμε».
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας σημείωσε ότι «σχεδιάζουμε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με σύγχρονα μέσα και πνεύμα όπου δίνουμε βαρύτητα στην εξωστρέφεια με στόχο να κάνουμε γνωστή τη Δυτική Ελλάδα ως διακριτό τουριστικό προορισμό».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Δρ. Σωτήρης Βαρελάς, ο οποίος παρουσίασε τις Ψηφιακές Δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη covid και post-covid περίοδο. Ο κ.Βαρελάς αναφέρθηκε σε δράσεις που έλαβαν μέρος με στόχο την ισχυροποίηση της ανταγωνιστικής θέσης της Δυτικής Ελλάδας προς τα κρίσιμα κοινά των επαγγελματιών τουρισμού την περίοδο covid και πως αυτές οι ενέργειες δημιουργούν υπεραξία για την επόμενη post covid περίοδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ