Από την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, η ΕΕ ανέλαβε ηγετικό ρόλο στον συντονισμό της αντιμετώπισής της.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει μια κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.
Ανέλαβε αποφασιστική δράση για την ενίσχυση των τομέων της δημόσιας υγείας και τον μετριασμό των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κινητοποίησε όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να βοηθηθούν τα κράτη μέλη να συντονίσουν τα εθνικά τους μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, παρέχοντας αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με τη διασπορά του ιού και καταβάλλοντας αποτελεσματικές προσπάθειες για τον περιορισμό της.
Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι χώρες, οι περιφέρειες και οι πόλεις βοήθησαν τους γείτονές τους και παρείχαν βοήθεια σε όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη: δωρεές εξοπλισμού ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες), διασυνοριακή περίθαλψη ασθενών και επαναπατρισμός πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Πρόκειται για την καλύτερη μορφή ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Από την έναρξη της πανδημίας, ο τουρισμός, ένας κλάδος στον οποίο εμείς εστιάζουμε στο αποψινό βίντεο – editorial, αφού αφορά άμεσα την πατρίδα μας, τέθηκε σε καραντίνα.
Άδειες παραλίες, ακυρώσεις πτήσεων, έρημοι δρόμοι – η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης έχει καταστραφεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί να δει μια φιλόδοξη υποστήριξη προς τον τουριστικό κλάδο της ηπείρου.
O τουρισμός και οι μεταφορές έχουν πληγεί μετά από μήνες περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά πλέον μερικοί ταξιδιώτες ελπίζουν να μπορέσουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές. Το Κοινοβούλιο έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει τον τουριστικό κλάδο κατά την κρίση του Covid-19, μέσω χρηματοδότησης, ενός στοχευμένου χάρτη πορείας και ευρωπαϊκού συντονισμού.
Στο σημερινό βίντεο – editorial παρουσιάζονται οι 10 αρχικές πρωτοβουλίες της ΕΕ για την καταπολέμηση του κορονοϊού, η κατάσταση στον τουρισμό από την αρχή της πανδημίας, πως η Ευρώπη ετοιμάζεται για το καλοκαίρι, ενώ οι Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Στέλιος Κούλογλου αναλύουν με την δική τους οπτική τις εξελίξεις καθώς και την συνολική απάντηση της ΕΕ στην πανδημία του Covid – 19

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ