Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Μεγάλη Χώρα και Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρίζοντα πρωτοχριστιανικό κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Χώρας Αγρινίου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας χοροστατόυντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά ,ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ψάλθηκαν τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ στο τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε και η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιγοβιτσίου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Παράκληση με τα Εγκώμια της Παναγίας.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της μεγάλης Θεομητορική εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ