Η Ιερά Πανήγυρις της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς.

Την Πέμπτη, 22 προς Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, εορτής της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Το απόγευμα της Πέμπτης και ώρα 6:30 μ.μ. έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη , την αδελφότητα της Ι. Μονής, τους φιλοξενούμενους πατέρες και το φιλόχριστο λαό η υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος.
3
Στην συνέχεια, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό εψάλη η Ακολουθία του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Σιλουανός Μεταξάς, αδελφός της Ι. Μονής Φανερωμένης. Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Πριν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα εις τον εορταζόμενο άγιο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αδελφότητα και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο της Ι. Μονής και εφημέριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Καρυάς Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Πανογιώργο Κτενά καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου για την άρτια διοργάνωση της ι. αγρυπνίας, όπως και τους ευσεβείς πιστούς που συνέρεαν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής για να συμπροσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λαχειοφόρος υπέρ των έργων της ανακαινίσεως της νοτιοδυτικής πτέρυγας της Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Συνολικά πωλήθηκαν 554 λαχνοί και το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι 2770€. Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα για όλους.
2

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ