Η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νιας για τα σενάρια φιλοξενίας προσφύγων στο Αγρίνιο

“Το ζήτημα αυτό βέβαια είναι κρίσιμο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σχεδιασμό, ανθρωπισμό και αλληλεγγύη.
Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι οι όποιες διεργασίες να μην λαμβάνουν χώρα ερήμην των τοπικών κοινωνιών.” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νιας για τα σενάρια φιλοξενίας προσφύγων στο Αγρίνιο
Αναλυτικά
To τελευταίο διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία διακινούνται σενάρια και φήμες για χώρους που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση προσφύγων.
Το ζήτημα αυτό βέβαια είναι κρίσιμο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σχεδιασμό, ανθρωπισμό και αλληλεγγύη.
Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι οι όποιες διεργασίες να μην λαμβάνουν χώρα ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
Δυστυχώς, προκύπτει πως στην περίπτωση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου σημειώθηκαν εξελίξεις και ενέργειες εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας. Ενέργειες στις οποίες ενεπλάκησαν τα αρμόδια υπουργεία της Κυβέρνησης και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.
Τους καλούμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους, να λάβουν υπόψιν τους τη θέληση της τοπικής κοινωνίας και να εγκαταλείψουν τις παλινωδίες γύρω από την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ