Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία Πανεπιστήμια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  • Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση στο Dubai στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας για την προβολή των Ιονίων Νήσων στο Ελληνικό Περίπτερο της “DUBAI EXPO 2020” και την έλξη τουριστών.

  • Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου διοργάνωσε συναντήσεις των εκπροσώπων Καθηγητών του Ιονίου Πανεπιστημίου με την ηγεσία δυο μεγάλων Πανεπιστημίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα οποία βρίσκονται υψηλά στις διεθνείς λίστες κατάταξης επιδόσεων πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στο πρόγραμμα παρουσίασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην ειδική εκδήλωση με προσκεκλημένους τουριστικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, αεροπορικές εταιρείες όπως και εταιρείες μέσων επικοινωνίας, την οποία στήριξαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού, στο ελληνικό περίπτερο της DUBAI EXPO 2020”.

Οι Καθηγητές κ.κ. Ναούμ Μυλωνάς και Φοίβος Μυλωνάς παρουσίασαν την παραγωγή καινοτομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε πολλούς τομείς, την συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου έγιναν συναντήσεις γνωριμίας και εργασίας:

  • με την ηγεσία, τον Πρόεδρο, τον Πρύτανη και τον Κοσμήτορα του κρατικού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

  • με το Board of Trustees (Διοίκηση χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα) του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Εμιράτου της Sarja.

Στόχος είναι η προώθηση της συνεργασίας στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Ιονίου Πανεπιστημίου με Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τα οποία έχουν πολυεθνικό χαρακτήρα ως προς την προσέλκυση των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού και των ερευνητικών τους Ομάδων.

Η επίτευξη των στόχων της εξωστρέφειας τόσο για την Περιφέρεια, όσο και για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, απαιτούν στρατηγική, μεθοδολογία και παρακολούθηση. Πρέπει όλοι να μπούμε σε αυτή την διαδικασία γιατί η νέα εποχή είναι πολύ απαιτητική και ανταγωνιστική”, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ:

  1. ΚΡΑΤΣΑ – ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΗΑΕ (1): Με το Συμβούλιο των Διοικητών του AUS Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Sarja και τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Φοίβο Μυλωνά.

  2. ΚΡΑΤΣΑ – ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΗΑΕ (2): Με τον Πρόεδρο και τον Πρύτανη του κρατικού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρο Αλεξάκη και τους Καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Ναούμ Μυλωνά και Φοίβο Μυλωνά.

  3. ΚΡΑΤΣΑ – ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΗΑΕ (3): Με τον Πρόεδρο και τον Πρύτανη του κρατικού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρο Αλεξάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ