Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ

Με τη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη τουπρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Απέκλεισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σημειώνοντας πως «η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές αλλά από σταθερότητα».
Κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 81η ΔΕΘ, τόνισε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης πόνταρε στη λογική της παρένθεσης. «Όμως η παρένθεση ξεχείλωσε και ξεχειλώνει κάθε μέρα. Ο ίδιος εγκλωβίστηκε σε μία λογική παρένθεσης που γίνεται γραφική».
Σε ότι αφορά τα σενάρια για πιθανό ανασχηματισμό – με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή Επικρατείας ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει στη θέση του – ο κ. Τσίπρας δήλωσε χαμογελώντας ότι «αν δείτε τον κ. Παππά να του πείτε ότι δεν θα αποφασίσει εκείνος αν θα αλλάξει υπουργείο».
Και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα μεγάλο συνέδριο και εκεί θα ανοίξει ένα δημόσιο διάλογο όπου θα κριθεί και το κυβερνητικό έργο.
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι είμαστε πολύ κοντά σε θετικές εξελίξεις, αναφερόμενος και στις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup.
Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τις μειώσεις των συντάξεων, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις. «Το 90% των συνταξιούχων δεν είδαν μειώσεις, το λέγαμε ήδη από πέρυσι» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «το καταφέραμε παρά τις επικρίσεις και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης».
Ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες υπέβαλε δημοσιογράφος του Alpha, με την ίδια να σημειώνει ότι χάνει τη δουλειά της. «Ποια κανάλια είναι αυθαίρετα, εκεί δεν δίνατε συνεντεύξεις; Γιατί τιμωρείται τους εργαζόμενους;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσίπρας υπεραμυνόμενος της πρόσφατες διαδικασίες, επανέλαβε ότι «μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας και στην τελευταία επιχείρηση. Δεν είστε η μόνη εργαζόμενη που έχετε βρεθεί σε δύσκολη θέση».
Και πρόσθεσε : «Ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις εργασίας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια και γι”” αυτούς δεν έκλαψε κανείς. Τα 8 ΜΜΕ δεν είδα να κάνουν κινητοποίηση για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ