Η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς, υμνούν το ¨Μεσολόγγι¨

Επίσκεψη στο Μεσολόγγι, πραγματοποίησαν την Κυριακή (14/11), τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς, όπου στον ιστορικό Κήπο των Ηρώων βιντεοσκοπήθηκε η χορωδιακή απόδοση του τραγουδιού «Μεσολόγγι» ενώ ακολούθως ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βυρωνικής Εταιρείας και ξεναγήθηκαν στην ιστορική έκθεση «Επαναcύσταση ΄21: Μεσολόγγι».


Συγκεκριμένα, στο Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό, στο Βυρώνειο κτίριο, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με τη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, παρουσιάζεται μια αναδρομή στην Ελληνική Επανάσταση, όπου δίνεται έμφαση στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Δυτική Στερεά Ελλάδα.
Ακολουθώντας τους βασικούς άξονες της επετειακής έκθεσης της Αθήνας, δεκάδες αντικείμενα από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και έγγραφα από το Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων της ΙΕΕΕ φωτίζουν πρόσωπα και γεγονότα της περιόδου, από το ξέσπασμα της Επανάστασης μέχρι την απελευθέρωση και τα πρώτα χρόνια του νέου ελληνικού κράτους.
Η συγκεκριμένες επισκέψεις στο Μεσολόγγι, ήταν ενταγμένες στις φετινές δράσεις της Χορωδίας, επ΄αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ το τραγούδι υπό τον τίτλο «Μεσολόγγι» είναι σε στίχους και μελοποίηση του Χοράρχη, κ. Νικόλαου Στρατόπουλου. Την βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση έκανε ο κ. Γιώργος Πανταζόπουλος, εθελοντική προσφορά προς τη Χορωδία.
Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων Αγρινίου «Άγιος Νικόλαος» και του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς Μεσολογγίου «Αγία Αγάθη» και ο Χοράρχης κ. Νικόλαος Στρατόπουλος, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς:
– την διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Σωτηρακόπουλο.
– την κα Ροδάνθη Φλώρου, Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και τον κ. Γεώργιο Λύτρα, για την υποδοχή και ξενάγηση στο Βυρώνιο Κτίριο.
Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ