“Θεατρικές Μουσικές Εφαρμογές” στο Πατραϊκό Ωδείο

A΄ Σεμινάριο:
Το σώμα ως μουσικό όργανο στο Παραδοσιακό τραγούδι

Αντικείμενο μελέτης το παραδοσιακό τραγούδι (νανουρίσματα, μοιρολόγια, ποιήματα, τραγούδια της αγάπης).

Προσέγγιση με κίνηση, αναπνοές, ταχύτητα του λόγου, ρυθμικά σχήματα με σκοπό τη δημιουργία συνόλου σε απόλυτο συντονισμό.

Εισηγητής: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2018 , ώρα 3μμ-6μμ και
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11πμ-2μμ

Πατραϊκό Ωδείο
Χώρος:Σισίνη 2

Κόστος: 25 ευρώ , ακροατές 10 ευρώ

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6932751195
και στο email:
patraiko.odeio@yahoo.gr

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής


B’ Σεμινάριο:

Το Αρχαίο Δράμα μέσα από τη μουσική προσέγγιση των χορικών


Με χορικά από την
“Αντιγόνη” του Σοφοκλή, την “Ελένη” του Ευριπίδη, τις “Τρωάδες” αλλά και από κάποιες κωμωδίες του Αριστοφάνη, το σεμινάριο προτείνει διαφορετικές εκδοχές χρήσης της θεατρικής μουσικής στο σκηνικό περιβάλλον πάνω σε πρωτότυπη μουσική του Ανδρέα Κατερινόπουλου.

Εισηγητής: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 , ώρα 3μμ-6μμ και
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11πμ-2μμ

Πατραϊκό Ωδείο
XώροςΣισίνη 2
Κόστος: 25 ευρώ , ακροατές 10 ευρώ

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6932751195
και στο email:
patraiko.odeio@yahoo.gr

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, φοιτητές, εμψυχωτές που δουλεύουν με ομάδες ενηλίκων, παιδιών και εφήβων.

Ανδρέας Κατερινόπουλος – Βιογραφικό σημείωμα:

Ο συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος κατέχει τίτλους σπουδών στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα διδάχτηκε τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. ‘Εχει εργασθεί ως συνθέτης, υπεύθυνος παραγωγής, και ηθοποιός στο θέατρο. Συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το 2012 και το 2014 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Νικολαίδη, ενώ από το 2009 διδάσκει θεατρικό τραγούδι σε εργαστήρια και σχολές υποκριτικής. Το πρώτο του έργο παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  το 2014. Το τελευταίο του project παρουσιάστηκε στον Λόφο Νυμφών (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών) τον Σεπτέμβριο του 2016 με τίτλο elements και στο Θέατρο Απόλλων το 2017 υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας  και του Πολιτιστικού Οργανισμού Πατρέων. 

Το 2016 παρουσίασε στο κοινό ένα ιδιόμορφο μιούζικαλ βασισμένο σε έναν παγκόσμιο μύθο. Από το 2009 εργάζεται ενεργά στο ελεύθερο θέατρο και στην μουσική σκηνή, ενδεικτικά έχει συνεργαστεί με το Μικρό θεάτρο Αγρινίου, το θέατρο Λιθογραφείον, το Act theater Πατρας, το θέατρο Επίκεντρο, το Faust theater κλπ,κλπ συγκεκριμένα με τους Bασίλη Νικολαίδη, Δημήτρη Σταμούλη, Φάνη Δίπλα, Ήλια Ράγκου, Κατερίνα Καραδήμα, Τηλέμαχο Τσάρδακα, Κωνσταντίνο Κάππα, Αλέκο Συσσοβίτη.To 2017 ίδρυσε το amplified ensemble – ενισχυμένο σύνολο μουσικής και λόγου, έναν ιδιαίτερο θίασο που στόχο έχει να παντρέψει το Θέατρο με την Μουσική.

Η πρώτη παράσταση του ensemble βασισμένη στα κείμενα του Ι. Καμπανέλλη και την μουσική του Β. Τσιτσάνη, ανέβηκε στο Faust theater (black box theater) σε σκηνοθεσία του ιδίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ