Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου. Το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αγρινιώτη Μητροπολίτη Κανάγκας (του Κονγκό) κ.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Αφρική, στην μακρινή χώρα του Κονγκό και ιδιαίτερα στην Επαρχία του την Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας και όλον τον Κασάι, όπου είναι περίπου τέσσερις φορές η έκταση της Ελλάδος. Και τόνισε ότι ενώ στην Ελλάδα τα Θεοφάνεια εορτάζονται μία φορά τον χρόνο, εκεί ζουν Θεοφάνεια κάθε μέρα διότι φανερώνεται ο Θεός καθημερινά σε ανθρώπους μέσα στο πνευματικό τους σκοτάδι και εγκαταλείπουν τις παγανιστικές θρησκείες και τις αιρετικές δοξασίες και με πόθο στην καρδιά τους, ακολουθούν τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Επίσης ανέφερε ποιο είναι το έργο της Ιεραποστολής που επιτελείται σε αυτή την χώρα του Κονγκό. Στο τέλος ο Μητροπολίτης Κανάγκας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑ, ο οποίος είναι ο πνευματικός του πατέρας και του οφείλει πολλά και με την άδεια και την ευλογία του λειτούργησε στον Ιερό Ναό, επίσης ευχαρίστησε και τους εφημερίους του Ναού, με τους οποίους συνδέεται παλαιόθεν, για την αγάπη με την οποία τον δέχθηκαν στην ενορία.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού με την παρουσία των τοπικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Στην συνέχεια ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς την δεξαμενή του παλαιού Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, όπου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ