Καιρός: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε Ηλεία και Μεσσηνία – Οι ζημιές σε Φιλιατρά, Ζαχάρω και Καρδαμύλη

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές και άφησε πίσω του διακοπές ρεύματος. Ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων κάνουν τον απολογισμό της καταστροφής…

Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε Κορώνη, Αγ. Κυριακή Φιλιατρών, στην παραλία της Καρδαμύλης και στη Ζαχάρω προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χθεσινού δεύτερου κύματος κακοκαιρίας.

Στο κέντρο της Κορώνης ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά δέντρα ξεριζώθηκαν, κολώνες φωτισμού έπεσαν, τραπεζοκαθίσματα παρασύρθηκαν μέχρι τη θάλασσα. Οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Στη Μάνη, ένας 55χρονος ο οποίος ενώ ψάρευε νωρίς το πρωί στην περιοχή της Καφιόνας στην ανατολική Μάνη, παρασύρθηκε από τα ορμητικά κύματα και βρέθηκε στη θάλασσα. Ο άνδρας διασώθηκε από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη νύχτα και τις ορεινές κοινότητες του Δήμου Ζαχάρως. Δέντρα έσπασαν, στέγαστρα ξηλώθηκαν, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος σημειώθηκε αιφνίδια νεροποντή που διήρκησε λίγη ώρα, ενώ ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές σε Μάκιστο προς Παλαιχώρι. Δείτε τις εικόνες του ilialive, από την περιοχή της Ζαχάρως…

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις για ακόμη μια φορά η εθνική οδός Πατρών – Πύργου μετατράπηκε για αρκετή ώρα σε χείμαρρο.

Δείτε τις εικόνες του gargalianoionline.gr, από τις ζημιές που άφησε ο ανεμοστρόβιλος στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας…

 

Πηγή: newsit.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ