Καιρός : Με άγριες διαθέσεις “χτύπησε” η Θάλεια, νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Με έντονη βροχή, ισχυρό άνεμο και κεραυνούς έκανε ποδαρικό στη χώρα μας, η κακοκαιρία «Θάλεια», που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού.

Ήδη, σύμφωνα με το meteo.gr, συνολικά 9900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης. Eν τω μεταξύ η ΕΜΥ εξέδωσε και νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού μέχρι και την Κυριακή.

Τα πιο έντονα φαινόμενα προβλέπεται πως θα σημειωθούν το Σάββατο 8 Αυγούστου στην κεντρική χώρα. Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας και αύριο Παρασκευή, θα επηρεαστούν μεταξύ άλλων, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Το Σάββατο θα επηρεαστούν: Θεσσαλία, Σποράδες, Στερεά και Εύβοια, Δυτική και κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Πελοπόννησος τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τέλος, την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι και τις πρωινές ώρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ