Καμπανάκι από τον Σ.Τσιόρδα για τις μετακινήσεις

Να μετριάσει τις προσδοκίες όσων θεωρούν πως η άρση των μέτρων, στη δεύτερη φάση της οποίας εισήλθε χθες η Ελλάδα, σημαίνει και το τέλος της μάχης με τον κορονοϊό έσπευσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια αναμενόμενη χαλάρωση όλων μας. Χρειάζεται προσοχή. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες πως χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση σε αριθμούς νέων περιστατικών» είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό ο κ. Τσιόδρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και με καταγραφή των δεδομένων να επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Με απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης. Αναγκαστικά θα μας συντροφεύουν, όχι για κακό λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Όχι σαν κάποιο απαγορευτικό, αλλά σαν συνεχής υπενθύμιση του πώς απλά μέτρα μπορεί να βοηθήσουν» υπογράμμισε.
Ο ιός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας. Εμείς θα βλέπουμε τα δεδομένα για να σβήσουμε μικρές φωτιές. Ο εργαστηριακός έλεγχος και η ιχνηλάτηση των επαφών και η επάρκεια για την φροντίδα θα είναι σημαντικά εργαλεία» σημείωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ