Καταγραφή και ανάδειξη του Θεατρικού και Κινηματογραφικού δημιουργικού δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω του ευρωπαϊκού έργου CREADIS3

0

«Το Θεατρικό και Κινηματογραφικό δημιουργικό οικοσύστημα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» είναι το κεντρικό θέμα της 5η Συνάντησης Εργασίας (Stakeholder Group Meeting) του έργου CREADIS3 – Interreg Europe (Smart Specialisation Creative Districts – Δημιουργικές Περιοχές έξυπνης εξειδίκευσης). Η συνάντηση διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ/ΠΔΕ) την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 και, ώρα 11:00 π.μ. στο θέατρο «Λιθογραφείον» – Μαιζώνος 172, στην Πάτρα.
Στόχος του έργου Creadis 3, είναι η υποστήριξη και προώθηση αποδοτικών στρατηγικών για πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες (creative industries), σε συνάφεια με την προαγωγή της έρευνας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας.
Ειδικότερα, επιδιώκεται  η ανάδειξη και προώθηση του τοπικού δημιουργικού δυναμικού. Στo πλαίσιo αυτό, η 5η Συνάντηση Εργασίας (Stakeholder Group Meeting) του έργου δίνει έμφαση στο Θεατρικό & Κινηματογραφικό δημιουργικό οικοσύστημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο καλείται σε διάλογο με άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς, από το χώρο της αυτοδιοίκησης, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών.
Στόχος της συνάντησης είναι η καταγραφή του υπάρχοντος δυναμικού στον συγκεκριμένο τομέα, η αναζήτηση των παραμέτρων που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία σε όλα τα επίπεδα, οι συνέργειες και η ενημέρωση των σχημάτων για χρηματοδοτικά εργαλεία.
Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί και το Σχέδιο Δράσης «Ενίσχυση των Δημιουργικών Επιχειρήσεων» του Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, ώστε να συσχετισθούν τα συμπεράσματα της συνάντησης με στοχευμένα προγράμματα χρηματοδότησης, έχοντας ως βάση τις ανάγκες και δυνατότητες του Θεατρικού & Κινηματογραφικού δημιουργικού οικοσυστήματος στην ΠΔΕ.
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο CREADIS3 (Δημιουργικές Περιφέρειες Έξυπνης Εξειδίκευσης), που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG Europe 2014-2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.