Κατασκευαστικές ατέλειες στη διασταύρωση Ακτίου – Βόνιτσα του δρόμου Άκτιο –Αμβρακία καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στον υπουργό Υποδομών

Σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες στο νέο δρόμο Άκτιο-Αμβρακία καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Ειδικότερα ο βουλευτής καταγγέλλει κακοτεχνίες στο νέο ασφαλτοστρωμένο παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου στη διασταύρωση Ακτίου-Βόνιτσας που έχουν ως αποτέλεσμα να μετατρέπεται, κάθε φορά μετά από δυνατή βροχή, σε λίμνη και να γίνεται εκτός από μη προσβάσιμος και επικίνδυνος για τους διερχόμενους.
Ο κ. Καββαδάς παραθέτει στον υπουργό σχετικό δημοσίευμα και φωτογραφικό υλικό που δείχνουν ότι, τα νερά που περνούν από τον αγωγό απορροής υδάτων που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου καταλήγουν στον παράδρομο, με αποτέλεσμα να λιμνάζει.

Ο βουλευτής ζητά την άμεση επισκευή των ατελειών, σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις (έχει κατασκευαστεί ένα χαντάκι) που έχουν γίνει έως τώρα στο συγκεκριμένο σημείο, δεν λύνουν το πρόβλημα. Αντίθετα το σημείο εξακολουθεί να πλημυρίζει με την πρώτη νεροποντή, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων μόνιμων κατοίκων των γύρω περιοχών, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα για να πάνε στη δουλεία τους.

Επιπλέον για το σημαντικό έργο του δρόμου Άκτιο – Αμβρακία, ο κ. Καββαδάς καταγγέλλει καθυστερήσεις στην παράδοση του πρώτου τμήματος του δρόμου, που ξεκινά 1,5χλμ μετά την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας που καταλήγει στη Βόνιτσα στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο, που μετά από αρκετά χρόνια από την έναρξη των πρώτων εργασιών, είναι έτοιμο.


H αναφορά :

κ Υπουργέ,
Με την παρούσα αναφορά σας διαβιβάζω δημοσίευμα, στο οποίο διαφαίνεται η ανάγκη έργων επισκευής στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου Άκτιο –Αμβρακία στη διασταύρωση Ακτίου-Βόνιτσας, ο οποίος μετατρέπεται σε λίμνη κάθε φορά που βρέχει και καθίσταται μη προσβάσιμος.

Ειδικότερα σημειώνεται ότι μετά από αρκετά χρόνια από την έναρξη των πρώτων εργασιών στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία είναι έτοιμο προς παράδοση το πρώτο τμήμα του δρόμου, που ξεκινά περίπου 1,5χλμ μετά την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στη Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο.

Η παράδοση έρχεται ωστόσο σχεδόν ένα τρίμηνο αργότερα σε σχέση με τις προβλέψεις, καθώς ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τη ΔΕΗ μετά την τοποθέτηση στύλων σε κόμβους και χώρους στάθμευσης, πρόβλημα που είχα επισημάνει στην με Αρ. Πρωτ. 4016 από 04.12.2018 ερώτησή μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πέραν των μεγάλων καθυστερήσεων στην παράδοση τμημάτων του οδικού άξονα Άκτιο –Αμβρακία, υπάρχουν και συγκεκριμένες σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες στο νέο δρόμο, οι οποίες θα πρέπει να επιδιορθωθούν άμεσα. Ειδικότερα, ο νέος ασφαλτοστρωμένος παράδρομος του αυτοκινητοδρόμου στη διασταύρωση Ακτίου-Βόνιτσας, περίπου 3 χλμ. από την υποθαλάσσια σήραγγα, μετατρέπεται από κάθε δυνατή βροχή σε λίμνη. Αυτοψία κατοίκων της περιοχής στο σημείο δείχνει ότι όλα τα νερά που περνούν από τον αγωγό απορροής υδάτων που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου καταλήγει στον παράδρομο, με αποτέλεσμα αυτός να μετατρέπεται σε λίμνη, κάτι που φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες του δημοσιεύματος. Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο σημείο (έχει κατασκευαστεί χαντάκι) δεν κρίνονται επαρκείς, καθώς το πρόβλημα παραμένει.

Σημειώνεται επίσης ότι από το συγκεκριμένο παράδρομο διέρχονται καθημερινά δεκάδες μόνιμοι κάτοικοι των γύρω περιοχών, οι οποίοι πρέπει να κάνουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα για να πάνε στη δουλεία τους όταν ο παράδρομος πλημμυρίζει.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις ενέργειές σας για την άμεση επισκευή του παράδρομου στη διασταύρωση Ακτίου-Βόνιτσας ο οποίος μετά κάθε βροχή μετατρέπεται σε λίμνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ