Κινητοποίηση της Δομής Αστέγων του Δήμου Αγρινίου για τους ανθρώπους των οποίων το σπίτι κάηκε στην Πετρώνα Βάλτου

Οι Δομές Αστέγων, και συγκεκριμένα το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, κινητοποιήθηκε άμεσα για την στήριξη της οικογένειας
που επλήγη από εκδήλωση πυρκαγιάς στην Τοπική κοινότητα Πετρώνας Βάλτου και έχασε το σπίτι της.

Το προσωπικό της Δομής επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τα μέλη της οικογένειας και τους πρότεινε καταρχήν φιλοξενία. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Αμφιλοχίας, προωθούν τη συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και ρουχισμό) και βρίσκονται σε ετοιμότητα για οποιουδήποτε άλλου είδους παρέμβαση και συνδρομή.
Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο, είναι οι μοναδικές λειτουργούν στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Έχουν ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας
«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του επιχειρησιακού προγράμματος: «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» .
Η φιλοξενία στις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου εντάσσεται στην πολιτική της προσωρινής – μεταβατικής φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση δεν αποκτά σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα. Στόχος είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη και η μετάβαση των επωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ