Κορωνοϊός – Ελπίδες για αποκλιμάκωση της πανδημίας

An infected patient in quarantine lying in bed in hospital, coronavirus concept.

Το σχέδιο για την σταδιακή επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα, εφόσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά δεδομένα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ξεκινώντας από τις μικρές επιχειρήσεις και με αυστηρά μέτρα.Στην περίπτωση που υπάρχει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα εφαρμοστεί η σταδιακή επιστροφή με περιορισμούς και αυστηρά μέτρα αναφορικά με τα άτομα που θα πρέπει να βρίσκονται εντός των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων και με τις αναγκαίες αποστάσεις.
Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο και τελευταία στη λίστα θα είναι η εστίαση. Το πλάνο προβλέπει άνοιγμα των επιχειρήσεων ανα εβδομάδα ξεκινώντας από τις μικρές λιανεμπορικές επιχειρήσεις και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.
Αν η έναρξη γίνει ομαλά τότε θα ακολουθήσει ο κλάδος της εστίασης και των καφέ, όπου αναμένεται να υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα στους εσωτερικούς χώρους και ωράριο λειτουργίας. Κομβικό ρόλο θα έχουν οι εξωτερικοί χώροι, ώστε να είναι μεγαλύτερη η απόσταση μεταξύ των πελατών και εξετάζεται επιδότηση θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και των καφέ. Σημειώνεται πως η επιδότηση αγοράς εξωτερικής θερμάστρας κατά 50% θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ και αναμένεται η έγκριση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ