Κορωνοϊός : Παραμένει ο συναγερμός λόγω έξαρσης των κρουσμάτων

Μεγαλώνει καθημερινά η ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού στην χώρα μας, καθώς τρεις μήνες μετά τη λήξη της καραντίνας τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Μέσα σε ένα πενθήμερο καταγράφηκαν στην Ελλάδα, 1.122 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ (την Κυριακή (16/8) 217 μολύνσεις, τη Δευτέρα (17/8) 150, την Τρίτη (18/8) 269, την Τετάρτη (19/8) 217 και την Πέμπτη (20/9) ακόμη 269), αριθμός που αντιστοιχεί στο 14% του συνόλου των κρουσμάτων στη χώρα (7.934).

Ανοδική τάση παρατηρείται επίσης στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι ασθενείς της Πέμπτης είναι 30, ενώ πριν δύο 24ωρα ήταν 25. Αύξηση παρατηρείται και στις νέες εισαγωγές επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 στα νοσοκομεία αναφοράς, ενώ μακραίνει και η λίστα των υγειονομικών που έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.

Οι μολύνσεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία έφτασαν τις 76 μέσα στον Αύγουστο, ενώ μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν οι εστίες κοροναϊού που εντοπίζονται σε οίκους ευγηρίας, αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση για τη λήψη νέων μέτρων εφόσον χρειαστεί, απευθύνοντας ταυτόχρονα, δραματικές εκκλήσεις για την τήρηση των ήδη υπαρχόντων.

Πονοκέφαλο στους ειδικούς εξακολουθεί να προκαλεί η μη τήρηση των μέτρων από μεγάλο μέρος της νεολαίας, στην οποία αποδίδουν κατά κύριο λόγο τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Ενδεικτικό παράδειγμα της ανησυχίας, τα πάρτι με δεκάδες ή εκατοντάδες καλεσμένους που συνεχίζουν να διοργανώνονται ανά τη χώρα, κυρίως σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ