Κορωνοϊός: 156 κρούσματα στην Πολεμική Αεροπορία

Διάσπαρτοι στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας οι ασθενείς με κορωνοϊό – Τι γίνεται με τους ιπτάμενους στα μαχητικά αεροσκάφη

Μεγάλη διασπορά και στην Πολεμική Αεροπορία έχει ο κορωνοϊός. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, συνολικά στην Πολεμική Αεροπορία αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί 156 θετικά κρούσματα αξιωματικών, υπαξιωματικών και προσωπικού των «φρουρών του Αιγαίου» με Covid-19.

Στην Σχολή Ικάρων, για παράδειγμα, έχουν εντοπιστεί τέσσερις φοιτητές με κορωνοϊό, τρεις εκ των οποίων είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους και ο τέταρτος βρίσκεται σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Η συντριπτική πλειονότητα των 156 καταγεγραμμένα ασθενών με Covid-19 στην Πολεμική Αεροπορία δεν είναι ιπτάμενοι, εκτός από δύο. Τα δύο κρούσματα με κορωνοϊό δεν αφορούν πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, αλλά ιπτάμενους σε άλλους τύπους αεροσκαφών. Δύο κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα και ακόμη δύο σε σμηνίτες που υπηρετούν στο Τατόι, στην Σμηναρχία τεχνικής εκπαίδευσης.

Τα 156 κρούσματα της Covid-19 στην Πολεμική Αεροπορία, αυτή την περίοδο, κατά την δεύτερη φάση της πανδημίας, είναι πολλαπλάσια των περιστατικών του προηγούμενου Μαρτίου-Απριλίου, όπου είχαν καταγραφεί περίπου 20 ασθενείς με κορωνοϊό.

Πηγή : protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ