Νότες ζωής στη συναυλία του Β. Γισδάκη που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου.
Ταξίδι στο όνειρο και το χρόνο, μέσα από τον «καθρέφτη του ουρανού», τ’ ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, που έλουζε με φως τον εκθαμβωτικό αρχαιολογικό χώρο και το θέατρο Στράτου, αλλά και «τη γη Αιτωλών και Ακαρνάνων», είχαν τη ευκαιρία να ζήσουν χιλιάδες κόσμου, κάθε ηλικίας, στη διάρκεια της συναυλίας του Β. Γισδάκη, που διοργάνωσε, με ελεύθερη είσοδο, ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος, στο πλαίσιο του θεσμού των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα 116 σημαντικότερα μνημεία και μουσεία της χώρας, υπό το φως της ομορφότερης πανσελήνου του έτους.
Μικροί και μεγάλοι, αφέθηκαν στο φως, την ενέργεια, τη γοητεία και το μυστήριο της Εκάβης των αρχαίων Ελλήνων, που έδινε τη δική της μοναδική παράσταση στο θέατρο Στράτου, πλαισιωμένη από τη χαρισματική φωνή του τελευταίου αυθεντικού ερμηνευτή του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και τα σιγοψιθυρίσματα του βραδινού καλοκαιρινού αέρα και όλων αυτών που έχτιζαν αναμνήσεις ζωής, μέσα από νότες και μελωδίες, που «μας μεγάλωσαν».
Στη συναυλία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και μέλη της δημοτικής αρχής, ενώ στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μ. Παπαγεωργίου, επανέλαβε τη βούληση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου το Αρχαίο Θέατρο Στράτου «να είναι ανοιχτό στους πολίτες», αποδεικνύοντας στην πράξη, και με τον τρόπο αυτό, ότι το Αγρίνιο βρίσκεται στον πολιτιστικό χάρτη γιατί «έχει και παράγει Πολιτισμό». Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Δ. Ελλάδας κ. Χριστίνα Σταρακά και η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος κ. Λ. Μακραδήμα.
Τον Β. Γισδάκη συνόδευσαν η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο, τραγούδι), ο Ανδρέας Παπαδήμας (τραγούδι), ο Κώστας Πλακίδας (κιθάρα , μαντολίνο και μπουζούκι), ο Πάνος Μαμασούλας (κρουστά) και ο Γιώργος Σταυρόπουλος (πιάνο).
.