Μήνυμα Δημήτηρη Κωνσταντόπουλου για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου αποτελεί για τον Ελληνισμό σύμβολο αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Ημέρα αναφοράς του ξεσηκωμού των προγόνων μας κατά του Οθωμανικού δεσποτισμού.

Την ίδια ημέρα η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού που κομίζει τη χαρά και την ελπίδα.

Αυτός ο αγώνας των προγόνων μας οδήγησε την πατρίδα μας στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους και σε μια πορεία ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι θυσίες τους διασφάλισαν την αυτόνομη πορεία της Ελλάδας, το αυτεξούσιο Ελληνικό κράτος.

Η φετινή επέτειος δεν έχει το γιορτινό περίβλημα που της αρμόζει διότι η χώρα μας, όπως ολόκληρη η υφήλιος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «ασύμμετρη» απειλή, την πανδημία του κορονοϊού. Ο εκκλησιασμός πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και η καθιερωμένη παρέλαση δεν έγινε.

Σήμερα δίνουμε κι εμείς έναν μεγάλο αγώνα υπερασπιζόμενοι το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας. Ταυτόχρονα, κάνουμε μια μεγάλη εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια να αντιταχθούμε στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

Οι σύγχρονοι ήρωες είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό στον κλάδο της υγείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Είναι επίσης, και κάθε ένας από εμάς που συμμετέχει με υπευθυνότητα στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Ας διδαχθούμε από την ομοψυχία και την αυταπάρνηση των ηρώων του ’21 και ας συγκεντρωθούμε στην τωρινή μας δύσκολη προσπάθεια. Με εθνική ομοψυχία, συνεργασία και πίστη, θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση.

Χρόνια Πολλά!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ