Μίλτος Ζαμπάρας : Ερώτηση στη Βουλή για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ Παραβόλας και Ευηνοχωρίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Μίλτος Ζαμπάρας, με τον Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής Γ. Καραμέρο, με αφορμή το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στην Παραβόλα και στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργήσει στους κατοίκους των περιοχών Ευηνοχωρίου και Παραβόλας η ανακοίνωση κλεισίματος των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ. Και οι δυο αυτές υπηρεσίες εξυπηρετούν μια μεγάλη περιοχή με πολλές κοινότητες στις οποίες διαμένουν, κυρίως, μεγάλης ηλικίας κάτοικοι.

Χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς να αναφέρεται στην απόφαση το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτή την ενέργεια, η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρά στο κλείσιμο των καταστημάτων σε δυο περιοχές που υποβαθμίζονται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Όπως επισημαίνoυν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους: «Ενώ το 2020 υπήρξε χρηματοδοτική ένεση 280 εκ ευρώ από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων προς τα ΕΛΤΑ για τη διάσωση τους, σήμερα καταστήματα κλείνουν σε όλη τη χώρα, ενώ τα Goldenboys της διοίκησης ολοκληρώνουν το καταστροφικό τους έργο. Με την απαράδεκτη απόφαση της η διοίκηση των ΕΛΤΑ δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στις απομακρυσμένες περιοχές που εξυπηρετούνται χιλιάδες κάτοικοι, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ερημοποίησης της περιοχής».

Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο Υπουργός Υγείας, εάν θα προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση του κλεισίματος των υποκαταστημάτων Παραβόλας και Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας όπως απαιτεί η τοπική κοινωνία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ