Νέα δράση “Φροντίζουμε Όσους μας Φροντίζουν” στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος ΤΕΒΑ/ FEAD

Νέα δράση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος ΤΕΒΑ/ FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με τίτλο «Φροντίζουμε όσους μας φροντίζουν», η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΔΕ, εστιάζει στα θέματα καθημερινής φροντίδας των ενηλίκων και ηλικιωμένων χρονίως πασχόντων ασθενών του ΤΕΒΑ.

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φροντιστών και των ίδιων των ωφελούμενων, οι ειδικοί επιστήμονες θα μας μιλήσουν σε απλή γλώσσα για το πώς θα επιτύχουμε την επιθυμητή ποιότητα ζωής στις περιπτώσεις που η φροντίδα ενήλικου ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας απαιτεί συνεχή παρουσία και υποστήριξη.

Η δράση περιλαμβάνει επιμόρφωση και ενδυνάμωση για τους φροντιστές των ενηλίκων και ηλικιωμένων χρονίως πασχόντων, βιωματικό εργαστήριο και ψυχοκοινωνική στήριξη με συμβουλευτική καθοδήγηση των άτυπων κυρίως (π.χ. συγγενών) αλλά και των τυπικών φροντιστών των χρόνιων ασθενών.

Η υγιεινή και ασφάλεια κατοικίας – τροφίμων, η ενημέρωση για την αναγνώριση και αντιμετώπιση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, η διαφώτιση σε διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις δομές κοινωνικής φροντίδας και τα δικαιώματα των χρονίως πασχόντων καθώς και η γνωριμία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος «I-CARE» που διατίθεται σε τέσσερις (4) γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά) και μέσω της οποίας είναι διαθέσιμο δωρεάν διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό ενδυνάμωσης δεξιοτήτων τυπικών και άτυπων φροντιστών αποτελούν τις κεντρικές θεματικές ενότητες της δράσης.

Δεδομένου ότι οι φροντιστές έχουν την ευθύνη φροντίδας του ασθενή σε συνεχή βάση, είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικο-οικονομικά ομάδες που ανήκουν οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ να προσφερθούν πολύπλευρες υποστηρικτικές δράσεις όπως ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική που θα βοηθήσουν πρακτικά το δύσκολο έργο τους και θα μειώσουν την ένταση και το άγχος που βιώνουν καθημερινά.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018. Οι εργασίες της πρωινής δράσης που περιλαμβάνει εκπαίδευση – ενημέρωση για τους φροντιστές ωφελούμενους ΤΕΒΑ θα ξεκινήσουν στις 09.00 και θα ολοκληρωθούν στις 13.00, ενώ οι εργασίες της απογευματινής εκδήλωσης θα ξεκινήσουν στις 17.00.

Οι ενδιαφερόμενοι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, τυπικοί και άτυποι φροντιστές χρονίως πασχόντων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2613620731, 2613620749 και 2613613154 καθημερινά πρωινές ώρες 9.00 π.μ.-1.00 μ.μ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ