Ν. Μωραΐτης: Το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας έχει απαξιωθεί λόγω της υποχρηματοδότησης (VIDEO)

Την απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμφιλοχίας έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης τόνισε πως αυτή η απαξίωση οφείλεται στην πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που συνεχίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα κέντρο όπως το ΚΕΦΙΑΠ όπου οι ασθενείς δεν μπορούν να μετακινηθούν, δεν υπάρχει καν ασθενοφόρο, όπως σημείωσε ο Ν. Μωραΐτης. Επίσης, το τηλεφωνικό κέντρο δεν λειτουργεί, ο εξοπλισμός σκουριάζει στις αποθήκες, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και στο κτίριο πέφτουν σοβάδες. Πλέον το κέντρο λειτουργεί μόνο ως εξωτερικά ιατρεία και δεν έχει τη δυνατότητα να νοσηλευτούν ασθενείς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, κατέφυγε σε ευφυολογήματα, λέγοντας πως «έπρεπε να φτιάξουμε πρώτα τα θεμέλια του σπιτιού» που είναι τα νοσοκομεία και τώρα «ήρθε η σειρά της αποκατάστασης»… λες και τα νοσοκομεία δεν παραμένουν σε άθλια κατάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ