Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Κλειστές μέχρι τις 11 Απριλίου οι εκκλησίες και τα καταστήματα

Η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την Επικράτεια παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου. Η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά. Τα υπόλοιπα καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν λαμβάνοντας όλα τα επιβεβλημένα μέτρα για την προστασία του προσωπικού τους. Επίσης, παρατείνονται μέχρι και τις 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας. Η μόνη τροποποίηση αφορά στη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας, η οποία επιτρέπεται μόνο στο ίδιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο με την παρουσία του προσωπικού που έχει αναλάβει την τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή., ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εν το μεταξύ επίσκεψη στο Δήμο Βόιου πραγματοποίησε ο κ Χαρδαλιάς όπου αποφασίστηκε ότι θα παραταθεί η καραντίνα των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά οι κάτοικοι των οποίων θα παραμείνουν σε καραντίνα ακόμα μία εβδομάδα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο Υφυπουργός μαζί με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς βρέθηκε και στο χωρίο Εχίνος, το οποίο επίσης βρίσκεται σε καραντίνα, όπου αξιολογήθηκε επιδημιολογικά και επιχειρησιακά η κατάσταση και επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, 4 ειδικά συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετέβησαν σήμερα στην περιοχή της Θράκης, στη Ξάνθη, στην Κομοτηνή και στον Έβρο για να μπορέσουν να πάρουν δείγματα υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Περίπου 165 δείγματα πάρθηκαν από τους ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα και σήμερα θα παραμείνουνε στα ξενοδοχεία. Αύριο, έχοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όσοι είναι θετικοί θα παραμείνουν. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να αποχωρήσουν για τα σπίτια τους, πλην των κατοίκων του Εχίνου, μια και είναι σε καραντίνα και στην καραντίνα κανείς δεν μπορείς να μπει, κανείς δεν μπορεί να βγει.

Στην περίπτωση αυτή θα τους φιλοξενήθούν για το υπόλοιπο της καραντίνας τους.

Ο κ Χαρδαλιάς τόνισε για ακόμα μια φορά ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στον καθένα μας ότι αυτή τη στιγμή περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία, η όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με συνέπεια, με επιμονή. Γιατί κάθε μέρα που μένουμε σπίτι, βρισκόμαστε και μία μέρα κοντύτερα στο να δούμε ξανά αγαπημένα μας πρόσωπα, στο να κερδίσουμε τη μάχη, στο να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Επιμένουμε και μένουμε σπίτι και μόνο σπίτι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ