Ξεκινά η Απογραφή Πληθυσμού και στο Δήμο Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής κτηρίων, ξεκινά τις επόμενες ημέρες η απογραφή πληθυσμού και στο Δήμο Ναυπακτίας. Όπως κάθε δέκα χρόνια, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών για τη συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν στα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

Πώς θα διενεργηθεί η Απογραφή Πληθυσμού

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς TAXIS ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις-διευκρινίσεις.

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες) δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

«Ο Δήμος Ναυπακτίας μας χρειάζεται όλους»

Με μήνυμά του ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας καλεί όλους που είτε διαμένουν είτε έλκουν την καταγωγή τους από τη Ναυπακτία να απογραφούν στο Δήμο Ναυπακτίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αυτές τις ημέρες ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού και στο Δήμο μας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Όλοι ανεξαιρέτως καλούμαστε να συμμετέχουμε, καθώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα στοιχεία και ο πληθυσμός που θα καταγραφούν θα διαμορφώσουν ουσιαστικά την επόμενη μέρα για τον τόπο μας.

Βάσει αυτών των δεδομένων θα διεκδικήσουμε χρηματοδοτικά προγράμματα, πόρους και κρατικά κονδύλια. Όλα εκείνα, δηλαδή, τα απαραίτητα και εξαιρετικά αναγκαία εργαλεία που θα μας δώσουν ώθηση για την υλοποίηση έργων ανάπτυξης και σημαντικών παρεμβάσεων. Που θα οδηγήσουν εμάς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτή την απογραφή λοιπόν, καλούμαστε όλοι, που είτε διαμένουμε είτε έλκουμε την καταγωγή μας από τη Ναυπακτία, να απογραφούμε στο Δήμο Ναυπακτίας.

Μαζί διαμορφώνουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και θέτουμε από κοινού τους πυλώνες της ανάπτυξης για τον τόπο μας. Ο Δήμος Ναυπακτίας μας χρειάζεται όλους».

Με τήρηση των μέτρων προστασίας

Επισημαίνεται ότι, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, θα τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.statistics.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ