Οι Διευθυντές της Σχολής Saheti από το Γιοχάνεσμπουργκ στα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» για την τελετή αδελφοποίησης των δύο σχολείων

Προσκεκλημένοι των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα», ήρθαν στο Αγρίνιο και συμμετείχαν στη συγκινητική τελετή αδελφοποίησης των δύο σχολείων, ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Saheti, κ. Warwick Taylor (Γουόργουικ Τέιλορ), η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος, κα Τώνια Παπάζογλου και η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου της Σχολής, κα Στέλλα Καραγιάννη. Παρών στην εκδήλωση και ο Αγρινιώτης συμπολίτης μας κ. Γεώργιος Βλάχος, Συντονιστής Εκπαίδευσης, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Η Σχολή SAHETI ιδρύθηκε το 1974 από τον Γεώργιο Μπίζο, τον Έλληνα δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα. Διαθέτει Βρεφονηπιακό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Φοιτούν σε αυτή 1.300 μαθητές, εκ των οποίων το 60% είναι Έλληνες . Σύμφωνα με το καταστατικό της, σκοπός της είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας , της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού σε όλους τους μαθητές της. Τα Ελληνικά διδάσκονται υποχρεωτικά σε όλα τα παιδιά.
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων καλωσόρισαν με χαρά τους προσκεκλημένους τους, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους. Τα δύο σχολεία αντάλλαξαν δώρα και δεσμεύτηκαν να γίνει η αδελφοποίηση αυτή η αρχή μιας όμορφης συνεργασίας.
Μεταξύ των δύο σχολείων θα εκπονηθούν από κοινού προγράμματα εκπαιδευτικά, στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ αντιπροσωπεία των μαθητών tων Εκπαιδευτηρίων Παναγία Προυσιώτισσα θα επισκεφτεί τη Σχολή Saheti στο Γιοχάνεσμπουργκ, στα πλαίσια της αδελφοποίησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ