Ομιλία Θ. Καββαδά για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Θανάσης Καββαδάς προς ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών:
«Η 25η Ιανουαρίου 2019 θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στη ιστορία της Ελλάδας
Καταψηφίστε μαζί μας αυτή τη Συμφωνία – Δεν είναι κακό να αναγνωρίσετε το λάθος σας»

Να καταψηφίσουν μαζί με τη ΝΔ τη Συμφωνία των Πρεσπών κάλεσε τους βουλευτές της κυβέρνησης ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας.
«Η 25η Ιανουαρίου 2019 θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, από αυτούς που θα ψηφίσουν μαζί με τους πρόθυμους μια συμφωνία Εθνικής ταπείνωσης, γιατί παραδίδετε εθνικότητα και γλώσσα σε ένα γειτονικό λαό που δεν έχει καμία σχέση με αυτά» τόνισε ο βουλευτής, καλώντας την κυβέρνηση να ακούσει την αντίδραση και το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στη Συμφωνία. «Ελάτε και ακούστε μαζί μας τη φωνή του. Εδώ είμαστε για να τον εκφράζουμε στις μεγάλες εθνικές αποφάσεις. Καταψηφίστε μαζί μας αυτή τη συμφωνία. Δεν είναι κακό να αναγνωρίσετε το λάθος σας. Όχι μόνον τα κόμματα αλλά και κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στη Δημοκρατία, τη λαϊκή βούληση, την πολιτική σταθερότητα και την ευνομία, πάνω από όλα απέναντι στο μέλλον του ελληνικού λαού».
«Γιατί διαφορετικά» συνέχισε ο κ. Καββαδάς, «η σημερινή ημέρα, θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, από αυτούς που θα ψηφίσουν μαζί με τους πρόθυμους μια συμφωνία Εθνικής ταπείνωσης. Μια συμφωνία από την οποία κανείς μετά δεν θα μπορεί να κάνει πίσω. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια» κατέληξε ο βουλευτής.
«Σήμερα είδαμε ένα αμήχανο πρωθυπουργό που δεν είπε τίποτα να υπερασπιστεί την πολιτική του. Χαρακτήρισε ως δύσκολα και τεχνικά τα πιο σημαντικά σημεία αυτής της συμφωνίας. Δηλαδή ότι εκχώρησε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στο βόρειους γείτονές μας, κάτι που δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση και κανένας άλλο πρωθυπουργός εκτός από τον κ. Τσίπρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ