Τριανταφύλλου: Νικητής είναι η συνεργασία, η ειρήνη και η δυνατότητα των κυβερνήσεων να αλλάζουν τη μοίρα και να μην ακολουθούν το αντιδραστικό ρεύμα.

Στην ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών τοποθετήθηκε η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.

Η Μαρία Τριανταφύλλου έκανε λόγο για ένα πολύπλοκο θέμα και εξέφρασε την άποψη, πως η συζήτηση διεξάγεται, δυστυχώς, με γνώμονα τη μικροπολιτική, χωρίς γνώση της πραγματικής ιστορίας.

Αντέκρουσε τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για το όνομα της γειτονικής χώρας υπενθυμίζοντας τις υπογραφές του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς επίσης και τις αιτιάσεις περί «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η βουλευτής στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και τους εθνικισμούς, που υποδαυλίζονται από τον τούρκικο παράγοντα λέγοντας, πως είναι επικίνδυνο να μη μας ενδιαφέρει η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, η κα Τριανταφύλλου τόνισε, πως νικητής από όλη αυτήν τη διαδικασία θα πρέπει να είναι η ειρήνη, η συνεργασία και οι δυνατότητες των κυβερνήσεων να αλλάζουν τη μοίρα των λαών τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ