Ο Δήμος Ιωαννιτών παρουσιάζει στο Νησί την βραβευμένη Εργασία της Αρχιτέκτονος Άννας Βασιλείου

Μια πρωτότυπη αρχιτεκτονική πρόταση για το Νησί χάρισε στη Γιαννιώτισσα Αρχιτέκτονα Μηχανικό Α.Π.Θ., Άννα Βασιλείου, μια διεθνή διάκριση. Η Διπλωματική της Εργασία με τίτλο: “Αμφίπλευρες αφηγήσεις εντός ορίου στο Νησί των Ιωαννίνων”, διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Mediterranean Mimar Sinan Prize 2016 της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλών Τεχνών Mimar Sinan Fine Art University στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεργασία με την UMAR και το Osservatorio del Mediterraneo, στο πλαίσιο του προγράμματος MED21 Prizes networks
Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, οργανώνουν ειδική εκδήλωση στο Νησί , όπου θα παρουσιαστεί η διακριθείσα Διπλωματική Εργασία της Άννας Βασιλείου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, στον Συνεδριακός χώρος της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νησί και ο τίτλος της είναι «{Σ}το τέλος της μικρής μας πόλης…».
Όπως αναφέρει το σημείωμα της Άννας Βασιλείου, που αναγράφεται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης: «Βορειοδυτικά ενός διατηρητέου οικισμού, ενός κωνοφόρου δάσους και μιας οικογένειας καλαμιώνων, ένας βράχος, ένας οριακός χώρος ανάμεσα στη λίμνη Παμβώτιδα και την ενδοχώρα του νησιού των Ιωαννίνων, νοηματοδοτείται και νοηματοδοτεί ξανά την ανθρώπινη ύπαρξη μέσω μιας νέας κατανόησης του τόπου με την παρούσα Διπλωματική Εργασία. Μια χωρική αφήγηση αμφίπλευρη, εντός, εκτός και επί τα αυτά του ορίου, εξυφαίνεται μέσω μιας διαδρομής αρθρωμένης από κτιριακούς τύπους-μη τύπους ενθαρρύνοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση».

Πρόγραμμα Ομιλιών:

19:00-19:10
Χαιρετισμός Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα

19:10-19:20
Χαιρετισμός-Τοποθέτηση Χρήστου Παπαβρανούση
Αρχιτέκτονα Μηχανικού-Προέδρου ΤΕΕ παραρτήματος Ηπείρου

19:20-19:30
Χαιρετισμός-Τοποθέτηση Άγγελου Παπαγεωργίου
Καθηγητή Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-Προέδρου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων

19:30-19:50
«Μικρά σχόλια για την αρχιτεκτονική»
Αλέκα Αλεξοπούλου
Αναπληρώτρια καθηγήτρια-Διευθύντρια του Α’ Τομέα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Εικαστικών Τεχνών στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Π.Σ., Α.Π.Θ., Διευθύντρια του Δ.Π.Μ.Σ. Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού

19:50-20:15
«Αμφίπλευρες αφηγήσεις εντός ορίου στο νησί των Ιωαννίνων: Η μικρή μας πόλη»
Άννα Βασιλείου
Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

20:15-20:30
Συζήτηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ