Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης στο Μεγανήσι Λευκάδος.

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εoρτάσθηκε και εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου Λευκάδος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος , Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου (Τρικάλων) καί Πολιούχου της εν λόγω νήσου της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λευκάδος και Ιθάκης.
Το πρωϊνό της κυριωνύμου ημέρας, Πέμπτης, 15ης Σεπτεμβρίου 2016 τελέσθηκε ο Ορθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου, συνοδευόμενος από κληρικούς της Λευκάδας.
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κι εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Παναγίας των Ξένων Λευκάδος. Στο κήρυγμα του ο π. Αθανάσιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το κοινωνικό έργο του Αγίου Βησσαρίωνος. Λαμβάνοντας αφορμή από την ανθρωπιστική προσφορά του εορταζομένου Αγίου τόνισε επίσης και το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά μας Μητρόπολη μέσω του Οίκου Πρόνοιας και του Φιλοπτώχου Ταμείου, την τεράστια προσφορά του Κέντρου Νεότητος, ειδικά μέσα από την λειτουργία των Μαθητικών Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων και την δράση της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής.
untitled
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον αξιότιμο κ. Στέφανο Πάλμο για την εικοσαετή προσφορά του ως επιτρόπου της ενορίας Βαθέος Μεγανησίου. Τον τιμητικό πάπυρο παρέλαβαν η σύζυγος και η εγγονή του, λόγω ασθενείας του ιδίου.
Πριν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Ευάγγελο Αρώνη, εφημέριο του εορταζόμενου Ιερού Ναού καθώς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο κι ευχήθηκε στο ευσεβές εκκλησίασμα έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του προστάτη του Μεγανησίου Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού.
untitled3

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ