Ο Μάκης Βορίδης στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νιας

Boυλευτές, αυτοδιοικητικοί, πολιτικά , κομματικά στελέχη και πολλά μέλη της ΝΔ έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση κοπής πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) στο Αγρίνιο, παρουσία του βουλευτή Αττικής και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
Πριν από την εκδήλωση της ΝΟΔΕ προηγήθηκε στο Επιμελητήριο η σύσκεψη για τα αγροτικά ζητήματα παρουσία του υπουργού, του γενικού γραμματέα Γ.Στρατάκου, του περιφερειάρχη, δημάρχων και βουλευτών.Στην σύσκεψη εκφράστηκε η διαφωνία της Αιτωλοακαρνανίας στην επαναφορά από την Κυβέρνηση του θέματος της εκτροπής του Αχελώου. Ο Υπουργός δήλωσε πως δεν έχει πρόθεση η Κυβέρνηση για δικαστική εμπλοκή στο θέμα της εκτροπής.

 

 


Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Υπουργό Μ. Βορίδη όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του. Τα χρόνια προβλήματα του αρδευτικού συστήματος, θέματα που αφορούν τους ελαιοπαραγωγούς αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στη συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού. Η προσέγγιση του κ. Βορίδη είχε θετική διάσταση και αναφέρθηκε στις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την εκτροπή. Τον ενημερώσαμε για την μεγάλη προσπάθεια των Δημάρχων και των φορέων του νομού με την στήριξη του Περιφερειάρχη για την αποτροπή κάθε παράλογης μεθόδευσης».

 

 

Μ. Βορίδης: συνεταιρισμός πρότυπο η Ένωση Αγρινίου Σε θερμό κλίμα η επίσκεψη Βορίδη – Στρατάκου στον Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Κάθε άλλο παρά «εθιμοτυπικό χαρακτήρα» είχε η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στην Ένωση Αγρινίου, καθώς εξελίχθηκε σε μια εφ’ όλης της αγροτικής ύλης σύσκεψη εργασίας, με κορυφαία ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του να αναδεικνύονται, σε μια προσπάθεια περεταίρω αναβάθμισης του αγροκτηνοτροφικού χώρου και της οικονομίας του κλάδου.

Ο κ. Βορίδης, τον οποίο συνόδευε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Στρατάκος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αιτ/νιας κ. Φώτης Τσόλκας, έχοντας πολλές φορές συζητήσει τα θέματα αυτά με τον πρόεδρο του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. Θωμά Κουτσουπιά ήταν απολύτως προετοιμασμένος και με διάθεση προώθησης ρεαλιστικών λύσεων, έδειξε να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που σταδιακά θα εξαλείψουν αγκυλώσεις που σήμερα εξακολουθούν να απασχολούν ο αγροτικό χώρο.

Σύντομη, αλλά περιεκτική παρουσίαση του Συνεταιρισμού και των δράσεων που η Ένωση αναπτύσσει έκανε ο γενικός διευθυντής κ. Νίκος Καζαντζής. Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόοδο που καταγράφει η ΑΜΦΙΓΑΛ, αλλά και για τα ενεργειακό έργα που υλοποιεί η Ένωση Αγρινίου και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει. Επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της αγοράς, τον ΕΛΓΑ, θεσμικά ζητήματα, αλλά και τον νέο Συνεταιριστικό Νόμο έθιξε ο κ. Κουτσουπιάς, εστιάζοντας παράλληλα και σε αμιγώς τοπικά ζητήματα, που αφορούν σε θέματα υποδομής και στις προοπτικές του χώρου στην Αιτωλοακαρνανία. Ο υπουργός εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος με τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις υπηρεσίες που ο Α. Σ. Ένωση Αγρινίου παρέχει στον αγροτικό κόσμο, μη παραλείποντας να τον χαρακτηρίσει «συνεταιρισμό πρότυπο» για τη χώρα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Στα πλαίσια της παρουσίας του στο Αγρίνιο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε το «κτήμα Ταξιαρχών» του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις . Ο Υπουργός συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού π Κωνσταντίνο Καντάνη για το εγχείρημα και τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το προϊόντα της περιοχής.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Αχελώου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ