Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας παρέδωσε στον Δήμαρχο Πατρέων το αίτημα για παραχώρηση των χώρων του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου – Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

2018.06.19 @ Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, παρέδωσε στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, το αίτημα για παραχώρηση των χώρων του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Τον Δήμαρχο Πατρών Κώστα Πελετίδη επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουνίου, στο Δημαρχείο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για να του παραδώσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ενέκρινε το αίτημα να ζητηθεί από το Δήμο η παραχώρηση χρήσης του συγκροτήματος του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης με την χθεσινή του απόφαση το Σώμα επικύρωσε την εισήγησή του , μετά και την σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, για την υποβολή του αιτήματος.

«Θεωρούμε πως η αναβάθμιση των χώρων του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου θα αναπτύξει και θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας οικονομική, πολιτιστική και τουριστική άνθιση.

Η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης θα αποδειχθεί καταλυτική, ώστε να αλλάξουμε την σημερινή γκρίζα εικόνα της περιοχής με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια. Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα και να αναπτύξουμε τη νότια πλευρά της Πάτρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων παρέλαβε με ικανοποίηση το αίτημα του Περιφερειακού Συμβουλίου και τόνισε πως άμεσα θα το μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συνόδευαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος και με την ιδιότητα των νομικών ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα άρσης κοινωνικών ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, καθώς και η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Έργων και Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς και η Διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου Δήμου Πατρέων Ελένη Αλεξοπούλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ