Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταδικάζει το περιστατικό ωμής ρατσιστικής βίας εναντίον προσφυγόπουλων στην Κόνιτσα,

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Στον τόπο μας και παντού δεν έχουν θέση ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο φασισμός»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποτελούν στίγμα για την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να σταθούν αποφασιστικά απέναντι σε τέτοια φαινόμενα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, και να δείξουμε το αίσθημα ευθύνης που απαιτείται. Πιστεύουμε πως οι αρμόδιες αρχές θα επιληφθούν άμεσα ώστε να διαλευκάνουν την υπόθεση, η οποία δεν είναι η πρώτη ανάλογη στην περιοχή, ώστε οι δράστες να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Η κοινωνία και η πόλη της Κόνιτσας, που δείχνοντας την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ τους πρώτοι υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα σε πανηπειρωτική κλίμακα, είμαστε βέβαιοι ότι θα απομονώσει αποτελεσματικά κάθε έκφραση ρατσιστικής συμπεριφοράς και βίας. Στην πατρίδα μας, δεν μπορεί να έχουν καμία θέση η ρατσιστική βία και οι πρακτικές μίσους και σκοταδισμού.
Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε ως ΣΥΡΙΖΑ, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί στην περιοχή και ευρύτερα, ένα πλατύ δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ένα μέτωπο ενάντια σε όλες τις δυνάμεις που με την ακροδεξιά ρητορική και τη πρακτική του μίσους απέναντι στον άλλον, τον διαφορετικό, επιδιώκουν να μας γυρίσουν στις πιο σκοτεινές εποχές. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ