Ο Aστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας για την απαγόρευση των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής,  Δημήτρης Γαλαζούλας τονίζει τα ακόλουθα σε δήλωση του:

«Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ενημερώνει τους πολίτες ότι από σήμερα 15 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την 21:00 ώρα στις 18 Νοεμβρίου 2020, εφαρμόζεται η Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα.

Σκοπός των ειδικών μέτρων είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας από την διασπορά του Κορωνοϊού και οι αστυνομικοί έχουμε την αρμοδιότητα διενέργειας ελέγχων για την εφαρμογή τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κυρώσεις που προβλέπονται για  όσους  παραβιάσουν τα ειδικά αυτά μέτρα είναι οι εξής :

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Επιπλέον, τα αστυνομικά μέτρα και οι έλεγχοι, ως προς την εφαρμογή της Απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας θα εποπτεύονται από αρμόδιο Εισαγγελικό Λειτουργό.

Παρακαλούμε για τον σεβασμό σας στα μέτρα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και για την συνεργασία σας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ